Reageren op de ontwerpversie van het uitwerkingsplan ‘De Zeilen fase 2’

Logo Groningen

Een uitwerkingsplan of bestemmingsplan regelt wat er wel en niet mag op het gebied van bouwen en gebruiken van grond of water. Dit uitwerkingsplan werkt de globale regels, die in het bestemmingsplan Meerstad Midden-West staan, verder uit. Het uitwerkingsplan is gemaakt voor de tweede fase in het gebied ‘De Zeilen’ in Meerstad. Het doel is het bouwen van ongeveer 450 woningen en een tijdelijke school.

Waar en wanneer kunt u de stukken bekijken?

U kunt met ingang van 3 december 2020 tot en met 13 januari 2021 het ontwerpuitwerkingsplan met bijbehorende stukken bekijken. Dat kan op vier plekken:

  • 1.

    Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het nummer van het uitwerkingsplan is NL.IMRO.0014.UP010DeZeilenfase2-ow01;

  • 2.

    op de gemeentelijke website gemeente.groningen.nl/uitwerkingsplan-de-zeilen-fase-2;

  • 3.

    bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1. Op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur. In verband met corona kan dat alleen op afspraak via https://afspraken.groningen.nl/date-and-time.

Hoe en wanneer kunt u uw reactie geven?

Uw reactie op een gemeentelijk ontwerp van een uitwerkingsplan heet een ‘zienswijze’. Met ingang van 3 december 2020 tot en met 13 januari 2021 kunt u een zienswijze indienen. Dat kan op het ontwerpuitwerkingsplan en de bijbehorende stukken. Dat kan op drie manieren:

  • 1.

    U vult het ‘online zienswijzeformulier’ in op de website gemeente.groningen.nl/uitwerkingsplan-de-zeilen-fase-2. U krijgt direct een bevestiging van ontvangst;

  • 2.

    U stuurt een brief naar de afdeling Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, Postbus 7081, 9701 JB Groningen;

  • 3.

    U gaat in gesprek met een jurist. Bel voor een afspraak naar telefoonnummer 050- 367 80 16.

Groningen, 2 december 2020

Naar boven