Ontwerpbestemmingsplan Brouwhuis – Elbeplantsoen (percelen 1656 – 1657)

Logo Helmond

 

Burgemeester en wethouders van Helmond maken bekend, dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan Brouwhuis – Elbeplantsoen (percelen 1656 – 1657) met ingang van 27 november 2020 gedurende zes weken door een ieder kan worden ingezien.

Het plangebied is onderdeel van de woonwijk Brouwhuis en ligt aan de oostkant van Helmond. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op een braakliggend perceel ten zuiden van de woningen aan het Elbeplantsoen aan de rand van de bossen van de Brouwhuissche Heide. Het bestemmingsplan maakt de bouw van 20 woningen mogelijk.

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij, op grond van het bepaalde in artikel 3.1 en 5.3 van de Interim Omgevingsverordening van de provincie Noord-Brabant, voornemens zijn om Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant te verzoeken om de grenzen op de verbeelding van de Interim omgevingsverordening aan te passen om zodoende het plangebied volledig binnen het Stedelijk Gebied te brengen. Het plangebied valt grotendeels binnen het werkingsgebied Stedelijk Gebied. Een klein deel valt binnen het werkingsgebied Gemengd Landelijk Gebied. Op de bij het ontwerp behorende verbeelding is dit als volgt aangeduid: “overige zone – te verwijderen gemengd landelijk gebied” en “overige zone - toe te voegen stedelijk gebied”.

 

Inzage plan

U kunt het plan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de link op de gemeentelijke website www.helmond.nl/bestemmingsplannen. De identificatiecode is NL.IMRO.0794.1400BP180049-1000.

Inzage papieren exemplaar in de Stadswinkel

Er ligt ook een papieren exemplaar ter inzage in de Stadswinkel, Frans Joseph van Thielpark 1. In verband met het coronavirus is er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening. Voor u en onze veiligheid volgen wij de RIVM-richtlijnen op in strijd tegen Corona. Dit doen we door persoonlijk contact in de Stadswinkel zoveel mogelijk te beperken. Wij adviseren u dit ontwerpbestemmingsplan digitaal in te zien. Wanneer u toch graag de papieren versie wilt raadplegen, plan dan een afspraak. U kunt hiervoor contact opnemen met 14 0492. De digitale versie van www.ruimtelijkeplannen.nl is juridisch bindend.

Zienswijzen

Binnen genoemde termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze naar voren brengen tegen het ontwerp bestemmingsplan en het voornemen van burgemeester en wethouders om Gedeputeerde Staten te verzoeken de begrenzing van het werkingsgebied Stedelijk Gebied te wijzigen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad, afdeling Ondernemen en Ontwikkelen, Postbus 950, 5700 AZ Helmond, onder vermelding van: zienswijze bestemmingsplan Brouwhuis – Elbeplantsoen (percelen 1656 – 1657). Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak kunt u tussen 9:00 en 12:00 uur bellen naar telefoonnummer (0492) 702602.

Helmond, 26 november 2020

Burgemeester en wethouders,

 

Mevrouw P.J.M.G. Blanksma-van den Heuvel De heer H.J. de Ruiter

de burgemeester de secretaris

Naar boven