Rectificatie ter inzagelegging Voorontwerp bestemmingsplan "Oosterhorn"

Logo Delfzijl

Voor het industrieterrein "Oosterhorn" wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld, het bestemmingsplan "Oosterhorn". Dit is nodig, omdat het bestemmingsplan dat door de gemeenteraad op 30 november 2017 is vastgesteld is vernietigd door de Raad van State. De bestemmingsplannen die in het verleden voor dit gebied golden zijn in 2013 van rechtswege vervallen.

Het industrieterrein "Oosterhorn" is gesitueerd aan de zuidoostelijke kant van Delfzijl. Het terrein wordt aan de noordkant begrensd door de Eems. In het oosten grenst het plangebied aan de kern Borgsweer en het gehucht Lalleweer. De begrenzingen in zuidelijke en westelijke richting worden grotendeels gevormd door de Warvenweg (N992) en de Oosterveldweg (N991).

Ter inzage

Tijdens de periode van 30 januari 2020 tot en met 11 maart 2020 ligt het voorontwerp bestemmingsplan "Oosterhorn" ter inzage op de volgende locaties:

  • in het gemeentehuis, Johan van den Kornputplein 10 in Delfzijl;

  • Bibliotheek Delfzijl, Oude Schans 23 in Delfzijl. Zie voor de openingstijden: www.openingstijden.nl/Bibliotheek/Delfzijl/Oude-Schans-23

De stukken kunnen digitaal worden geraadpleegd via de websites www.delfzijl.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

In de bijlagen bij de toelichting van het voorontwerp is een milieueffectrapportage (mer) opgenomen. Dit is de mer die was opgenomen bij het bestemmingsplan dat op 30 november 2017 is vastgesteld door de gemeenteraad, het plan dat is vernietigd. Voor het thema Stikstof is deze mer niet bruikbaar.

Ten behoeve van het bestemmingsplan "Oosterhorn" zal een nieuwe milieueffectrapportage worden opgesteld. Deze zal tezamen met het ontwerpbestemmingsplan Oosterhorn in procedure worden gebracht.

Inspraakreacties

Tijdens de inzagetermijn kunnen door een ieder inspraakreacties worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl. Uw schriftelijke inspraakreactie kunt u sturen naar Postbus 20000, 9930 PA Delfzijl. U kunt uw reactie ook in een e-mail naar inspraakruimtelijkeplannen@delfzijl.nl sturen. Vermeld in uw reactie uw naam, adres, de postcode en woonplaats, en vermeld bovenaan uw brief of in uw e-mail bij onderwerp: ‘inspraakreactie voorontwerp bestemmingsplan Oosterhorn'. Reeds ingediende inspraakreacties op basis van de publicatie van 18 december 2019 worden beschouwd als zijnde ingediend op deze publicatie.

Als u mondeling een zienswijze wilt indienen dan kunt u contact opnemen met de heer G. Nienhuis van de afdeling Samenleving en Ontwikkeling, te bereiken via telefoonnummer 0596 639911.

 

Naar boven