Verkeersbesluit aanwijzing ligplaatsen hoofdvaarweg Lemmer – Delfzijl, Rijkswaterstaat

De hoofdvaarweg Lemmer – Delfzijl (hierna: HLD) is een belangrijke Nederlandse vaarweg die het grootste deel van de doorgaande vaarweg vormt tussen Rotterdam en Noord-Duitsland. De hoofdvaarweg is een belangrijke schakel in de Noord-Nederlandse economie. Rijkswaterstaat is eigenaar en beheerder van de vaarweg.

De Hoofdingenieur Directeur heeft het voornemen per 1 april 2020 een verkeersbesluit te nemen waarmee ligplaatsen langs de HLD worden aangewezen.

Besluit

Op grond van artikel 9.03 lid 1 en bijlage 14 van het Binnenvaartpolitiereglement is het verboden om ligplaats te nemen (ankeren en meren) op de HLD. Dit verbod kan door de bevoegde autoriteit worden opgeheven door het plaatsen van verkeerstekens dan wel middels een bekendmaking met dezelfde strekking als een verkeersteken.

De HLD is een drukke hoofdvaarroute welke beperkte ruimte kent om ligplaats te nemen. Daarom is het nodig het gebruik van deze ruimte te reguleren via een verkeersbesluit waarmee de ligplaatsen worden aangewezen. Uitgangspunt is daarbij het beleid vastgelegd in de Richtlijnen Vaarwegen (2017) en de afspraken uit het bestuurlijk overleg Meerjarenprogramma infrastructuur, Ruimte en Transport van oktober 2018.

Terinzagelegging

Het ontwerpverkeersbesluit ligt van 1 februari tot en met 14 maart 2020 ter inzage op de volgende kantoren van Rijkswaterstaat, op werkdagen van 9:00 tot 16:00 uur:

  • - Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Zuidersingel 3, 8911 AV te Leeuwarden,

  • - Het districtskantoor van Rijkswaterstaat Noord-Nederland Oost, Balkendwarsweg 4, 9405 PT te Assen;

  • - Het districtskantoor van Rijkswaterstaat Noord-Nederland West, Oedsmawei 32, 9001 ZJ te Grou.

Indien u buiten kantooruren het ontwerpbesluit wilt inzien kunt u een afspraak maken met de heer S.T. van der Velde of de heer W. Wouters via 088 – 79 74 400. De tekst van het ontwerpbesluit wordt u op verzoek (digitaal) toegezonden.

Zienswijze(n)

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht (afdeling 3.4, Uniforme openbare voorbereidingsprocedure) kan een belanghebbende, gedurende een periode van zes weken vanaf de dag waarop het ontwerpbesluit ter inzage is gelegd, schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren brengen. Een zienswijze moet worden gericht aan:

Rijkswaterstaat Noord-Nederland

Postbus 2232

3500 GE Utrecht

Onder vermelding van: Ontwerpbesluit RWS-2019/45714

Degene die schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengt, kan verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Het verzoek daartoe dient schriftelijk en tegelijkertijd met de zienswijze te worden ingediend bij bovenstaande contactpersoon.

Indien u mondeling uw zienswijze naar voren wenst te brengen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de heer S.T. van der Velde of de heer W. Wouters via nummer 088 – 79 74 400.

Desgewenst kan binnen de termijn waarin het ontwerpbesluit ter inzage ligt, worden verzocht om een gedachtewisseling met het bevoegd gezag en tot het mondeling inbrengen van zienswijzen daartegen.

Naar boven