Ontwerp bestemmingsplan 5e periodieke herziening Druten en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Pas ongenummerd

Logo Druten

Burgemeester en wethouders van Druten maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), artikel 110a van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan 5e periodieke herziening Druten en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder Pas ongenummerd ter inzage liggen.

Plangebied

De plangebieden voor de nieuwe ontwikkelingen liggen verspreid over de gemeente Druten. Het gaat om locaties aan de Pas 4 en tussen 5 en 7, Koningstraat/Schriksestraat, Ruiterstraat 14 en Grotestraat 53.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het plan voorziet in vijf nieuwe ontwikkelingen voor woningen. Tevens wordt een aantal kleinere correcties doorgevoerd. Voor de vijf nieuwe ontwikkelingen zijn vijf plannen gemaakt deze zijn als bijlagen bij de het ontwerp gevoegd. De verschillende initiatieven passen niet binnen het geldende bestemmingsplan. Met het bestemmingsplan 5e periodieke herziening Druten worden die ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Inhoud ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting vanwege het wegverkeer op de van Heemstraweg op de gevel van de nieuw te bouwen woning te hoog wordt. Voor de betreffende nieuw te bouwen woning moet daarom een hogere waarde worden vastgesteld voor de maximaal toegestane geluidsbelasting. Het ontwerpbesluit voor het vaststellen van deze hogere waarden is bij het ontwerpbestemmingsplan gevoegd.

Termijn van terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden zijn met de bijbehorende stukken vanaf 12 november 2020 gedurende zes weken in te zien bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Heuvel 1 in Druten. In verband met de maatregelen en adviezen van het RIVM beperken wij de momenten van persoonlijk contact. U kunt nu alleen nog op afspraak terecht. Maak telefonisch een afspraak via 088 432 70 00. Wij staan u graag te woord. Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder worden tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO. 0225.BPperiodiekstb05-2002.

Indienen zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Tijdens de termijn van zes weken kan eenieder zijn of haar gemotiveerde zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling kenbaar maken aan de gemeenteraad (Postbus 1, 6650 AA Druten).

Indienen zienswijzen ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Tijdens de termijn van zes weken kan eenieder zijn of haar gemotiveerde zienswijze over het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder schriftelijk of mondeling kenbaar maken aan burgemeester en wethouders (Postbus 1, 6650 AA Druten).

Mondelinge zienswijzen

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de heer J.J. van Hal van het team Gebiedsontwikkeling op telefoonnummer 088 432 70 00. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Tijdens de inzage termijn, mogen de ter inzage gelegde stukken worden aangevuld met nieuwe relevante stukken en gegevens.

 

Druten, 11 november 2020

Burgemeester en wethouders voornoemd,

mevrouw C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld, burgemeester

A.P.J.M. Litjens, secretaris (a.i.)

Naar boven