Gemeente Amsterdam - verlening omgevingsvergunning met projectafwijking - veranderen, vergroten en gedeeltelijk funderingsherstel van gebouwen - Prinsengracht 432-436, Lange Leidsedwarsstraat 1-3, Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken bekend dat zij op 29 januari 2020 de omgevingsvergunning Prinsengracht 432-436, Lange Leidsedwarsstraat 1-3 hebben verleend.

De omgevingsvergunning is aangevraagd voor het veranderen, vergroten en gedeeltelijk funderingsherstel van het gebouwen Prinsengracht 432-436, Lange Leidsedwarsstraat 1-3 met bestemming daarvan tot hotel met 133 hotelkamers, lobby lounge, conferentiecentrum, restaurant, Indiaas restaurant en spa en wellness en Indian Bussiness Club.

Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan ‘Zuidelijke Binnenstad’. Voor deze strijdigheden wordt een procedure tot afwijking van het bestemmingsplan gevolgd als genoemd in artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Stukken bij besluiten per e-mail ontvangen. U kunt besluiten en bijbehorende stukken via https://www.amsterdam.nl/actueel/bekendmakingen opvragen.

Ter inzage

De stukken liggen ter inzage met ingang van 30 januari 2020, voor de duur van 6 weken, op het volgende adres: 

De locatie van de vergunning wordt verbeeld op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn= NL.IMRO.NL.IMRO.0363.A1909PBSTD-OW01

Belanghebbenden die tegen de ontwerpomgevingsvergunning een zienswijze hebben kenbaar gemaakt bij het dagelijks bestuur, dan wel belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij het dagelijks bestuur kenbaar te maken, beroep instellen bij de Rechtbank Amsterdam, Sector bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam.

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking.

De belanghebbende die beroep instelt kan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, Sector Bestuursrecht, verzoeken de werking van het besluit te schorsen door het treffen van een voorlopige voorziening. Wordt dat verzoek gedurende de beroepstermijn ingediend dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het beroep en het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Beroepschriften kunnen ook digitaal worden ingediend. Dat kan via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Amsterdam, 29 januari 2020

Burgemeester en wethouders van Amsterdam

Naar boven