Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Gedempte Where 1’ en ontwerp-omgevingsvergunning voor het oprichten van 158 appartementen inclusief horecaruimte en parkeergarage, het aanleggen van een inrit en het kappen van 16 houtopstanden en de vaststelling van hogere waarden geluidhinder vanwege wegverkeerslawaai op het perceel Gedempte Where 1 (gecoördineerde procedure)

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Gedempte Where 1’ ter inzage ligt. Daarbij is besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld, aangezien de voorziene ontwikkeling geen belangrijke negatieve milieueffecten heeft. Tevens ligt het ontwerp-besluit tot afgifte van een omgevingsvergunning op het perceel Gedempte Where 1 en het voornemen om een hogere waarde geluidhinder wegens wegverkeerslawaai vast te stellen ter inzage. Dit is in overeenstemming met artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 Algemene wet bestuursrecht.

Zakelijke inhoud

 

Het ontwerpbestemmingsplan beoogt na vaststelling een planologische regeling te geven voor de oprichting van 158 appartementen inclusief horecaruimte en parkeergarage. Deze ontwikkeling past niet in de ter plaatse geldende bestemmingsplannen ‘Binnenstad 2010’ en ‘Parapluplan Parkeernormen Purmerend 2018’. Om deze reden is het ontwerp-bestemmingsplan ‘Gedempte Where 1’ voorbereid. Dit beoogt na vaststelling een planologische regeling te geven voor genoemd project en bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. Daarbij is geconstateerd dat de voorkeursgrenswaarde voor geluidsbelasting op de gevel wordt overschreden. Het voornemen is om een hogere waarde geluidhinder wegens wegverkeerslawaai vast te stellen.

Ten behoeve van de ontwikkeling is op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) op 3 juli 2020 een aanvraag om omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen, het aanleggen van een inrit en het kappen van houtopstanden ingediend. Burgemeester en wethouders staan positief tegenover deze ontwikkeling en hebben op basis van de ‘Beleidsregels coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening gemeente Purmerend 2011’ besloten de voorbereidingen ten behoeve van vaststelling van het bestemmingsplan en de verlening van de omgevingsvergunning te coördineren. Dit betekent dat voor het ontwerpbesluit de procedure ingevolge afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht (Awb) wordt gevolgd.

Terinzagelegging

 

Het ontwerpbestemmingsplan (ID-code: NL.IMRO.0439.BPGedempteWhere1), het ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere waarde geluidhinder en de ontwerpomgevingsvergunning liggen met ingang van 9 november 2020 tot en met 21 december 2020 ter inzage. In verband met het coronavirus is het momenteel niet mogelijk de papieren stukken te bekijken op het stadhuis van de gemeente Purmerend. Als u de stukken wilt inzien, kunt u daarvoor contact opnemen met het team Ontwikkeling per e-mail (s.koot@purmerend.nl (o.v.v. het project en het locatieadres)) of telefonisch (0299-452452). De stukken worden u dan toegezonden. Het ontwerpbestemmingsplan is eveneens in te zien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reactiemogelijkheid

 

Gedurende bovenstaande termijn van (ruim) zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren brengen. Het indienen van een zienswijze is, naast het zijn van belanghebbende, een voorwaarde om tegen de uiteindelijke besluiten beroep te kunnen instellen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Purmerend, Postbus 15, 1440 AA te Purmerend. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Daarvoor kunt u contact opnemen met mevr. S. Koot van team Ontwikkeling (via telefoonnummer 0299-452 452). U kunt uw zienswijze ook langs digitale weg indienen, via www.purmerend.nl/zienswijze-indienen. U dient hiervoor over een DigiD-account te beschikken. De tijdig ingediende schriftelijke en mondelinge reacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming.

Naar boven