Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht Bavel

Logo Breda

 

Vestiging voorkeursrecht

A anwijzing van percelen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Breda maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten ('Wvg') bekend dat de raad van de gemeente Breda op 30 januari 2020 heeft besloten om op grond van artikel 5 Wvg percelen aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

 

Het betreft percelen aan de zuidwestelijke zijde van Bavel (gemeente Breda). Specifieker aangeduid als het gebied ten oosten van de A27, ten noorden en deels ten (noord)westen van de Deken dr. Dirckxweg, deels ten westen van de Schoutenlaan en ten westen van de Vennekes en ten zuiden van de Molenakker te Bavel (gemeente Breda).

 

Het gebied is aangeduid als toekomstige bestemming voor wonen met alle bijbehorende voorzieningen, alle niet-agrarisch en nader uit te werken.

 

De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met nummer TK-30427074-02 en de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, één en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 4 november 2019.

 

Om te voldoen aan artikel 7, lid 1 Wvg ligt het besluit met bijbehorende stukken, daaronder mede begrepen de perceelsgewijze registratie, met ingang van maandag 3 februari 2020, voor eenieder kosteloos ter inzage op het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10, 4811 DJ Breda. Openingstijden van het Stadskantoor:

op maandag, dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en

op woensdag en donderdag van 9.00 tot 20.00 uur.

 

De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot deze percelen ontvangen één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving.

 

Het voorkeursrecht geldt voor een termijn van ten hoogste drie jaren, tenzij voor die periode een opvolgende planologische maatregel is vastgesteld.

 

Met het raadsbesluit is de aanwijzing, waartoe burgemeester en wethouders op grond van artikel 6 Wvg op 12 november 2019 hebben besloten, binnen de wettelijke termijn van drie maanden bestendigd.

 

Nadat het raadsbesluit in werking is getreden, moeten eigenaren en beperkt gerechtigden van de in het besluit begrepen percelen, wanneer zij hun perceel en/of percelen dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Breda te koop aanbieden.

 

Bezwaar

Het raadsbesluit wordt aangemerkt als een besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht ('Awb'), zodat tegen dit besluit tot aanwijzing van gemelde percelen tot gebied waarop de Wvg van toepassing is, ingevolge de Awb het indienen van een bezwaarschrift mogelijk is. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande op de eerste werkdag na deze publicatie, zijnde

3 februari 2020, een bezwaarschrift indienen bij de raad van de gemeente Breda,

Postbus 2009, 4800 CA Breda.

 

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

de naam en het adres van de indiener;

de dagtekening;

een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

de gronden van het bezwaar.

 

Degene die een bezwaarschrift indient kan, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, op grond van artikel 8:81 Awb tevens een verzoek om voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA te Breda.

 

Indien belanghebbenden bezwaar hebben gemaakt tegen het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Breda als bedoeld in artikel 6 Wvg, hoeven zij niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaar tegen het besluit van burgemeester en wethouders wordt thans, op grond van artikel 6, lid 3 van de Wvg, geacht te zijn gericht tegen het raadsbesluit.

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw C. Reijnaars, onder telefoonnummer 076-5299102 of mevrouw M.P.C.C. de With-van Fessem, onder telefoonnummer 076-5294966.

 

Breda, 31 januari 2020.

Burgemeester en wethouders van Breda

 

Naar boven