Bestemmingsplan herontwikkeling jachthaven Broekerwerf in Broek op Langedijk

Logo Langedijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 6 oktober 2020 het bestemmingsplan “Herontwikkeling jachthaven Broekerwerf in Broek op Langedijk” ongewijzigd heeft vastgesteld.

Wat houdt dit bestemmingsplan en besluit in?

Het bestemmingsplan geeft de mogelijkheid om tien grondgebonden woningen te realiseren op het perceel Dijk 10 te Broek op Langedijk. Op dit moment heeft het perceel de bestemming “Bedrijf – specifieke vorm van bedrijf – jachthaven”. De ontwikkeling van deze woningen is daarmee in strijd. Om de ontwikkeling planologisch mogelijk te maken is hiervoor een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Wanneer kunt u de stukken inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 4 november 2020 gedurende zes weken ter inzage in de voorlichtingsruimte van de Binding, huis van gemeente Langedijk, Bosgroet 2 te Zuid-Scharwoude.

Wilt U het ontwerp bestemmingsplan inzien? Maakt u dan een afspraak met een van onze medewerkers van het klantcontactcentrum van de gemeente, bereikbaar via telefoonnummer 0226-334433. Door het coronavirus hebben we deze maatregelen moeten nemen om spreiding en afstand van belanghebbenden/inwoners van de gemeente te bewerkstelligen.

Digitaal bestemmingsplan op ruimtelijke plannen

Daarnaast is het plan vanaf 4 november 2020 te raadplegen via internet op www.ruimtelijkeplannen.nl (planID: NL.IMRO.0416.BPBOL2010herz001-va01).

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de periode dat het bestemmingsplan ter inzage ligt, kan tegen het plan beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Een beroep kan worden ingediend door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad,

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijkertijd met het indienen van beroep aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang is gelegen in de schorsing van het besluit. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) treed het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven