Inspraak Beeldkwaliteitsplan incl. welstandsrichtlijnen Blitsaerd Oost Leeuwarden

Logo Leeuwarden

Van 30 januari 2020 tot en met 11 maart 2020 ligt het Beeldkwaliteitsplan incl. welstandsrichtlijnen ter inzage.

Welstandsrichtlijnen

Blitsaerd Oost is de afrondende tweede fase en sluit aan op het westelijke deel van Blitsaerd dat al grotendeels gerealiseerd is. De hoofdstructuur van de wijk wordt met de Blitsaerderleane verder doorgezet. De cirkelvormige haven in plandeel West weerspiegelt in plandeel Oost en zorgt voor een structurele ruimtelijke samenhang met een kop en een staart. De deelgebieden zijn herkenbaar vormgegeven in verschillende deeleilanden met elk een eigen karakter. Het oostelijke deel krijgt een verkeersaansluiting richting de Groningerstraatweg en voorziet, aanvullend aan het westelijke deel, met deelgebied De Parels in een informeel woonmilieu met een natuurlijker opzet. In het nieuwe plandeel zijn woningen overwegend vrijstaand en aan vaarwater gesitueerd. Plandeel De Finish vormt hierop een uitzondering. Hier worden kleinschalige hofjes gemaakt met een steiger of vlonder aan de waterlijn. Ze vormen een apart woonmilieu met voornamelijk gelijkvloerse (levensloopbestendige) woningen en kunnen per hofje projectmatig worden ontwikkeld.

 

De welstandsrichtlijnen hebben betrekking op het uiterlijk van de gebouwen, zoals het materiaalgebruik en kleurstelling. De nieuwbouw zal moeten voldoen aan deze richtlijnen.

Inloopavond

In het kader van de inspraak zal er op 25 februari a.s. een inloopavond worden gehouden in restaurant De Grote Wielen. De inloopavond vindt plaats vanaf 19.30 uur tot 21.00 uur. U kunt hier een toelichting krijgen op het Beeldkwaliteitsplan, de welstandsrichtlijnen en het verdere proces/procedure.

Inzage

De concept welstandsrichtlijnen kunt u inzien:

  • in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur).

  • via de website https://www.leeuwarden.nl/nl/ruimtelijke-plannen

Reageren

Van 30 januari 2020 tot en met 11 maart 2020 kunt u een inspraakreactie over dit plan indienen. Dit kan schriftelijk, elektronisch of mondeling. U geeft aan met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad dan nog meenemen in het definitieve besluit.

  • Schriftelijk/elektronisch:

    • schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    • stuur een mail naar gemeente@leeuwarden.nl, t.a.v. de gemeenteraad. 

      Vermeld in uw brief/mail:

            

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven