Gemeente Maastricht, tervisielegging ontwerpbestemmingsplan ‘De Blauwe Loper'

Logo Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Blauwe Loper’ voor de duur van zes weken ter inzage ligt. Er wordt geen exploitatieplan vastgesteld omdat het kostenverhaal anderszins is geregeld.

 

Korte inhoud en gebiedsomschrijving

Het plangebied is gelegen in de wijk Mariaberg, ten westen van het centrum van Maastricht en betreft de gronden rond de Proosdijweg, Willem Vliegenstraat, Meester Ulrichweg. Ruttensingel, Asterstraat, Chysantenstraat, Anjelierenstraat, Heimoweg en Pastoor Wijnenweg.

De woningstichting Servatius uit Maastricht heeft het voornemen om de buurt Blauwdorp, gelegen in de wijk Mariaberg, grondig te herstructureren met als doel om de leefbaarheid te verbeteren. Behalve aandacht voor groen, ruimte voor ontmoeting, verbetering van de verbinding tussen de buurten en een ruimtelijk-functionele verbinding met de binnenstad wordt tevens beoogd om een duurzame en meer gedifferentieerde woningvoorraad te realiseren. Het plan voorziet in sloop van woningen, de bouw van nieuwe woningen, renovatie en verduurzaming van woningen, een stadspark en een langzaamverkeersverbinding voor fietsers en voetgangers met de binnenstad en de buurten (De Blauwe Loper).

Binnen de geldende regels van het bestemmingsplan ‘Maastricht West’ is deze herstructurering niet mogelijk. Daarom wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld met een passende juridische regeling.

Inzien:

Met ingang van vrijdag 31 januari 2020 tot en met donderdag 12 maart 2020 liggen het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ter inzage aan het GemeenteLoket, Mosae Forum 10, Maastricht. Het GemeenteLoket werkt op afspraak. Maak digitaal een afspraak via www.gemeentemaastricht.nl/bouwen-en-verbouwen of telefonisch via 14043.

Het digitale plan kunt u raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpDeBlauweLoper-ow01

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op dit plan. Richt uw schriftelijke zienswijze, voorzien van naam, dagtekening, handtekening, motivering en onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘De Blauwe Loper’, aan de gemeenteraad van Maastricht:

• per post: Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.

• per e-mail via post@maastricht.nl 

Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer Peter Nutters, telefoonnummer 043-3505038 of per e-mail: peter.nutters@maastricht.nl

 

Maastricht 30 januari 2020, Burgemeester en wethouders van Maastricht,

De Secretaris, R.E.C. Kleijnen

De Burgemeester, J.M. Penn-te Strake

 

Naar boven