Gemeente Zoetermeer - coördinatiebesluit - Schinkelweg 29a, Zoetermeer

Logo Zoetermeer

STEDELIJKE ONTWIKKELING

Coördinatiebesluit 8 woningen Schinkelweg 29a en samenspraakbesluit

Coördinatiebesluit wijzigingsplan en omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zoetermeer maken bekend dat zij op 13 oktober 2020 hebben besloten in te stemmen met de toepassing van de coördinatieregeling ex artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) voor het bouwen van 8 woningen op het (voormalige) Impala terrein aan de Schinkelweg 29a. Dit is conform het bepaalde in de Coördinatieverordening van de gemeente Zoetermeer (zie voor de verordening:

http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Zoetermeer/107634/107634_1.html ).

Toelichting

Om de woningen te kunnen bouwen zijn een wijzigingsplan en een omgevingsvergunning nodig. De gemeentelijke coördinatieregeling maakt het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning gelijk op te laten lopen met het wijzigingsplan. Met de coördinatieregeling worden de besluiten die nodig zijn om de woningen te kunnen bouwen tegelijk bekendgemaakt. Ook vindt bundeling van rechtsbescherming plaats. Dat houdt in dat degenen die het met de plannen niet eens zijn maar één keer een zienswijze hoeven in te dienen in de periode dat het ontwerp-wijzigingsplan en de ontwerp-vergunning ter inzage liggen.

Informatie en terinzagelegging

Het coördinatiebesluit ligt vanaf 23 oktober 2020 ter inzage bij de Omgevingsbalie op het Stadhuis, Stadhuisplein 1. Heeft u een vraag over deze bekendmaking of wilt u de bijbehorende stukken inzien, dan kunt u een afspraak maken door een digitaal afspraakformulier in te vullen via de website van de gemeente Zoetermeer (www.zoetermeer.nl/afspraakomgevingsbalie). U kunt dit besluit ook inzien op:

https://www.zoetermeer.nl/inwoners/ruimtelijke-plannen_46745/item/plan-8-woningen-schinkelweg-29a_116159.html

Het is niet mogelijk om tegen dit besluit bezwaar of beroep in te stellen.

Samenspraakbesluit voorafgaande aan procedure wijzigingsplan Schinkelweg 29a

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zoetermeer maken bekend dat zij op 13 oktober 2020 hebben besloten op grond van artikel 7 sub d van de Samenspraakverordening voorafgaande aan de procedure van het wijzigingsplan Schinkelweg 29a geen samenspraak te organiseren.

Daarvoor zijn twee redenen. Ten eerste heeft het geldende bestemmingsplan al een procedure doorlopen. In dat bestemmingsplan is de wijzigingsbevoegheid opgenomen die de bouw van 8 woningen op het Impala-terrein mogelijk maakt. Het wijzigingsplan leidt daarom niet tot beleidswijzigingen ten opzichte van het geldende bestemmingsplan. Ten tweede heeft de initiatiefnemer de omgeving geïnformeerd over het plan en de gelegenheid geboden daar commentaar op te leveren. 

Op het moment dat het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning ter inzage worden gelegd kan iedereen een zienswijze indienen. De terinzagelegging van het ontwerpwijzingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning zal worden aangekondigd in Zoetermeer Dichtbij, in de Staatscourant en op www.ruimtelijkeplannen.nl

Informatie

Het besluit ligt vanaf 23 oktober 2020 ter inzage bij de Omgevingsbalie op het Stadhuis Stadhuisplein 1. Heeft u een vraag over deze bekendmaking of wilt u de bijbehorende stukken inzien, dan kunt u een afspraak maken door een digitaal afspraakformulier in te vullen via de website van de gemeente Zoetermeer (www.zoetermeer.nl/afspraakomgevingsbalie). U kunt dit besluit ook inzien op:

https://www.zoetermeer.nl/inwoners/ruimtelijke-plannen_46745/item/plan-8-woningen-schinkelweg-29a_116159.html

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

www.zoetermeer.nl .

Bezwaar

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden met ingang van 23 oktober 2020, gedurende zes weken, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Verzoek om voorlopige voorziening met betrekking tot het besluit om geen inspraak te verlenen

Degene die bezwaar heeft gemaakt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht als er sprake is van onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Zoetermeer, 22 oktober 2020

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris,

B.J. Huykman

de burgemeester,

M.J. Bezuijen

Naar boven