Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bovensmilde, Kanaalweg 188’

Logo Midden-Drenthe

 

Bestemmingsplan Bovensmilde, Kanaalweg 188 vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Drenthe maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 24 september 2020 het bestemmingsplan Bovensmilde, Kanaalweg 188 ongewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied wordt betreft de percelen aan de Kanaalweg 188 te Bovensmilde en De Streek 11 te Hooghalen. Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is gebruik te maken van de Ruimt voor ruimteregeling. Hierbij wordt landschapsontsierende bebouwing gesloopt en mag ter compensatie een woning worden teruggebouwd. Aan de Kanaalweg 188 zal een deel van de bebouwing worden gesloopt en wordt de compensatiewoning gerealiseerd. Aan De Streek 11 te Hooghalen zal bebouwing worden gesloopt, de voormalige bedrijfswoning zal blijven bestaan. De agrarische bestemming wordt gewijzigd in een woonbestemming. De imro-code van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1731.Kanaalweg188BS-VST1.

 

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 22 oktober 2020 gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken zijn in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Gedurende de periode van inzage, kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aangezien er tegen het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijzen zijn ingediend, kan uitsluitend een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen, beroep instellen. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die op tijd beroep instelt, kan daarom tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Een beroepschrift richt u aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van deze afdeling, op hetzelfde adres. Bij het verzoek om voorlopige voorziening dient u een afschrift van het beroepschrift mee te sturen.

 

Informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met Steven Yntema van de afdeling Ruimte van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer 0593 53 93 41, e-mail gemeente@middendrenthe.nl

 

Naar boven