Instellen voetpaden Cresentpark

Logo Harderwijk

Corsa reg.nr.: GEN20h0004334 / h200065220

Burgemeester en wethouders van Harderwijk zijn op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd om verkeersbesluiten te nemen.

De directeur Domein Ruimte is namens burgemeester en wethouders van Harderwijk bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten op grond van het mandaatbesluit gemeente Harderwijk 2015, zoals is vastgesteld op 23 december 2014, onder nummer: 14.00821 met het recht tot het verlenen van ondermandaat.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Het Crescentpark is een nieuw stadspark in de wijk Drielanden. Het park biedt ruimte aan groen en water en leent zich vanwege de aanwezigheid van verschillende attributen en een speeleiland als speel- en doepark.

Door het park leiden allerlei paden. Deze zijn in het ontwerpen en ontwikkelen van het park bedoeld als wandelpaden. De paden zijn vormgegeven als afwisselend halfverharde paden en vlonders/steigers.

Fietsers, bromfietsers en andere gemotoriseerde voertuigen zijn niet welkom op de paden in het Crescentpark. Aan de rand van het park zijn diverse fietsstalplekken aanwezig. Fietsstallocaties bevinden zich buiten het park, aan de parkrand. Eén fietsstallocatie bevindt zich op korte loopafstand (via de wandelpaden) net binnen de grenzen van het park.

Om ongewenst gebruik van de paden door fietsers, bromfietsers en andere voertuigen tegen te gaan, worden de paden in het park officieel aangewezen als voetpaden.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

In artikel 12 van het BABW is limitatief opgenomen voor welke verkeerstekens een verkeersbesluit vereist is. In Bijlage 1 van het Reglement en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) staan de verkeersborden genoemd. In dit besluit gaat het om G7 (voetpad) van Bijlage 1, Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990).

Uit het oogpunt van:

het beschermen van de weggebruikers en passagiers;het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten en gebieden;is het noodzakelijk om de voorgestelde maatregel(en) te nemen. Artikel 24 van het BABW vereist dat er voor het nemen van het verkeersbesluit overleg wordt gepleegd met de gemandateerde verkeersadviseur van politie Oost-Nederland, district Noord en Oost-Gelderland.

BESLUIT

Op grond van voorgaande overwegingen wordt besloten om de paden in het Crescentpark alsmede het pad over de geluidswal langs de A28 aan te wijzen als voetpaden en dit aan te duiden door het plaatsen van verkeersborden G7 (voetpad) van bijlage 1 van het RVV 1990 bij elke ingang van het Crescentpark en het betreffende pad op de geluidswal langs de A28, conform bijgevoegde tekening.

Harderwijk, 21 oktober 2020

Namens burgemeester en wethouders,

mevrouw M.M. Bijker

directeur Domein Ruimte

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u bij het college van burgemeester en wethouders van Harderwijk gemotiveerd bezwaar maken tegen dit besluit als u belanghebbende bent. U dient uw bezwaarschrift uiterlijk zes weken na de datum van bekendmaking op de elektronische Staatscourant van http://www.officielebekendmakingen.nl/ te sturen naar:

Burgemeester en wethouders gemeente Harderwijk

p/a secretariaat Bezwaarschriftencommissie Postbus 1 3890 AA ZEEWOLDE.

Het maken van bezwaar heeft geen schorsende werking (zie art. 6:16 Awb). De indiener van het bezwaar heeft echter wel de mogelijkheid om een voorlopige voorziening bij de rechtbank te vragen (bijvoorbeeld schorsing).

Naar boven