Vastgesteld bestemmingsplan “Buitengebied herziening 2020, Resort aan de Maas” (BP1202), Maasdriel

Logo Maasdriel

De gemeenteraad van Maasdriel heeft dit bestemmingsplan op 8 oktober 2020 gewijzigd vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van vakantiepark ‘Resort aan de Maas’ met 175 recreatiewoningen op de locatie van de voormalige camping mogelijk. In het plan zijn de bouw- en gebruiksmogelijkheden van het gebied aan de Maasbandijk/ Piekenwaardweg in Kerkdriel nader uiteengezet en is er een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Naast de gronden voor het recreatiepark zijn ook de gronden aan de zuidoostzijde van het gebied (locatie Den Bol) opgenomen in het bestemmingsplan.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan (gedeeltelijk) gewijzigd. Deze wijzigingen zijn:

 

  • 1.

    het tankplateau met pompinstallatie bij de jachthaven ten behoeve van boten op het water en de twee pompen op de wal voor het bijtanken van boten en waterscooters op trailers positief te bestemmen;

  • 2.

    het gedeelte van de jachthaven aan de zuidoostzijde van het plangebied op de verbeelding aan te duiden als ‘jachthaven’. In de regels wordt opgenomen dat ter plaatse van de aanduiding ‘jachthaven’ jachthaven activiteiten zijn toegestaan;

  • 3.

    De regel onder artikel 5.3 lid c. te wijzigen in: er zijn geen tewaterlaatplaatsen voor boten, waterscooters, jetski’s en andere snelle vaartuigen toegestaan;

  • 4.

    Het beeldkwaliteitsplan aan te vullen met een materiaalstaat behorende bij type D ‘de Vision’.

Inzien

Van 21 oktober tot en met 2 december 2020 ligt het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij horende stukken tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt het bestemmingsplan ook vinden op;

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1202-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0263.BP1202-VG01/

Beroep

Tijdens de beroepstermijn kan door belanghebbenden beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan worden ingediend

  • 1.

    door diegenen die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan

  • 2.

    tegen wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht

  • 3.

    door hen die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen.

De beroepstermijn is 6 weken en begint op de dag na de eerste dag van de terinzagelegging.

Een beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Als u bevoegd bent beroep in te stellen kunt u naast het indienen van een beroepschrift een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat over een voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van beroep en het aanvragen van een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar de heer S. Bosch.

Kerkdriel, 21 oktober 2020

Naar boven