Kennisgeving ‘Actieplan Geluid 2019-2023 Rotterdam’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam maken bekend dat zij op 10 december 2019 het ‘Actieplan Geluid 2019-2023 Rotterdam’ hebben vastgesteld.

De verplichting tot het opstellen van een Actieplan Geluid is opgenomen in de Wet milieubeheer en vloeit voort uit de Europese Richtlijn Omgevingslawaai. Het actieplan is erop gericht geluidhinder door wegverkeer te verminderen en is gebaseerd op de geluidsbelastingkaarten die in 2017 zijn vastgesteld door het college.

Procedure 

Het ontwerp van het ‘Actieplan Geluid 2019-2023 Rotterdam’ heeft ter inzage gelegen van 13 september tot en met 25 oktober 2019. De gemeenteraad is daarna in de gelegenheid gesteld haar zienswijzen aan te geven. Daarna heeft het college het actieplan definitief vastgesteld.

Tegen de vaststelling van het Actieplan Geluid is geen bezwaar of beroep mogelijk. Het Actieplan bevat namelijk alleen beleidsvoornemens en voorgenomen maatregelen en is niet gericht op direct rechtsgevolg.

Het actieplan en de onderliggende geluidsbelastingkaarten zijn in te zien op de internetsite van de gemeente: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/geluid/.

Rotterdam, 29 januari 2020

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven