Bestemmingsplan ‘Herenweg 74’ te Noordwijk ongewijzigd vastgesteld en besluit hogere grenswaarde vastgesteld

Logo Noordwijk

Het College van Burgemeester en Wethouders van Noordwijk maakt bekend dat de gemeenteraad op 21 januari 2020 het bestemmingsplan ‘Herenweg 74’ met plancode NL.IMRO.0575.BPNBHerenweg74-VA01 op grond van artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening(Wro) ongewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft eveneens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Daarnaast maakt het college van burgemeester en wethouders bekend dat het besluit hogere grenswaarde is vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied is gelegen aan de Herenweg 74 in Noordwijk en bevindt zich aan de zuidzijde van Noordwijk-Binnen, aan de rand van de woonwijk Vinkeveld en de kern. Het plangebied wordt globaal als volgt begrensd:

• noordzijde: de Beeklaan en rotonde Beeklaan/Herenweg;

• oostzijde: de Herenweg en rotonde Beeklaan/Herenweg;

• zuidzijde: groenstrook;

• westzijde: woonwijk Vinkeveld (Obliehoren en Schaalhoren).

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan ‘Herenweg 74’ biedt het juridisch en planologisch kader voor de volgende beoogde ontwikkelingen: het perceel zal gesplitst worden in drie kavels die in oppervlakte variëren tussen 488 m² en 856 m². Daarmee is sprake van ruime kavels en kunnen drie woningen in een groene omgeving worden gebouwd. Op de planlocatie is het mogelijk in noord-zuidrichting drie vrijstaande woningen te realiseren met een maximum goot- en bouwhoogte van respectievelijk 4,0 en 7,0 m. Het grondoppervlak van de woningen bedraagt circa 135 m² per woning. Dit oppervlak maakt het mogelijk om levensloopbestendige woningen te realiseren met een slaap- en badkamer op de begane grond. De woningen bevinden zich op minimaal 12 m afstand van elkaar. Aan de noordzijde van de woningen worden bijbehorende tuinen aangelegd, zodat deze gelegen zijn aan de geluidsluwe zijde van de woningen.

Het besluit Hogere waarde betreft het (weg)verkeerslawaai van de Herenweg en de Beeklaan. Op basis van de Wet geluidhinder (Wgh) is ten behoeve van de nieuwe woningen akoestisch onderzoek uitgevoerd. De conclusie is dat de voorkeurswaarde van 48 dB uit de Wgh vanwege het wegverkeer wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft hogere waarden vastgesteld vanwege wegverkeerslawaai van maximaal 58 dB.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Herenweg 74' en het besluit hogere grenswaarde liggen vanaf woensdag 29 januari 2020 tot en met woensdag 11 maart 2020 ter inzage in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42. Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde zijn ook in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPNBHerenweg74-VA01. Het besluit hogere grenswaarde is als bijlage bij het bestemmingsplan opgenomen.

Beroep instellen

Een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend of die aantoont dat hij niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen kan beroep instellen tegen de genoemde besluiten, die voor beroep als één besluit worden gezien. Het beroep moet ingediend worden in de periode vanaf donderdag 30 januari 2020 tot en met woensdag 11 maart 2020. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in elk geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Indien u beroep heeft ingesteld en er sprake is van spoedeisend belang, kunt u (ook) een verzoek voor een voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan bovenstaande procedures zijn griffiekosten verbonden.

Inwerkingtreding

Alle twee genoemde besluiten treden in werking op 12 maart 2020, tenzij toepassing wordt gegeven aan artikel 3.8 lid 6 van de Wet op de ruimtelijke ordening (Wro) of als er voor deze datum een verzoek voor een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van de betreffende besluiten opgeschort totdat over het verzoek is beslist.

 

Naar boven