Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen carnavalsoptocht 2020

Logo Hengelo

3013058

Gemeente Hengelo

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Problematiek

Tijdens carnaval in Hengelo worden jaarlijks twee optochten gehouden. In 2020 zal dit plaatsvinden op vrijdag 21 februari en op zaterdag 22 februari. De carnavalswagens worden voor de optocht opgesteld op de Bankastraat. De route van de carnavalsoptocht is op beide dagen gelijk en gaat via Deldenerstraat, Langestraat, Enschedesestraat, Wolter ten Catestraat, Oude Molenweg, Oldenzaalsestraat, Wemenstraat, Brinkstraat en Marskant. Voor het goed kunnen opstellen van de carnavalswagens en om de optocht op een veilige wijze te laten verlopen dienen diverse tijdelijke verkeersmaatregelen te worden uitgevoerd. Op bijgevoegde tekeningen zijn de maatregelen en omleidingen aangegeven. Voor het instellen van deze tijdelijke verkeersmaatregelen is een verkeersbesluit noodzakelijk.

Motivering

Overwegende:

dat er tijdens de carnaval in Hengelo op twee dagen een carnavalsoptocht gehouden wordt;dat voor het opstellen van de carnavalswagens gebruik wordt gemaakt van de Bankastraat;dat de route gaat vanaf de Bankastraat naar dat zowel bij het opstellen van de carnavalswagens op de Bankastraat als tijdens de optocht over de route geslotenverklaringen worden ingesteld door het plaatsen van hekken en bebording zoals ook is aangegeven op bijgevoegde tekeningen;dat er tevens op diverse locaties verkeersregelaars worden ingezet om de carnavalsoptocht in goede banen te leiden;dat dit verkeersbesluit genomen wordt voor het beschermen van weggebruikers en passagiers;dat dit verkeersbesluit mede genomen wordt voor het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

Procedure

Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd. In het “Mandaatbesluit 2018” van de gemeente Hengelo is vastgesteld dat het afdelingshoofd van de afdeling Wegen, Groen en Water gemandateerd is om verkeersbesluiten te nemen.

Advies politie

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van Politie eenheid Oost-Nederland, die kan instemmen met bovengenoemde maatregel.

 

BESLUIT

 

  • 1.

    Het tijdelijk instellen van een geslotenverklaring op en rondom de route van de carnavalsoptocht 2020 op vrijdag 21 februari van 19.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag 22 februari van 14.00 uur tot 17.00 uur door het plaatsen van hekken met verkeersborden C1 zoals is aangegeven op bijgevoegde tekening met symbool I met bijbehorende locaties van verkeersposten met verkeersregelaar(s), hekken en bebording;

2. Het tijdelijk instellen van een geslotenverklaring op de Bankastraat tussen de Weideweg en Coldstream voor het laten opstellen van de carnavalswagen voor de carnavalsoptocht 2020 op vrijdag 21 februari van 17.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag 22 februari van 12.00 uur tot 15.00 uur door het plaatsen van hekken met verkeersborden C1 zoals is aangegeven op bijgevoegde tekening met symbool J met bijbehorende locaties van verkeersposten met verkeersregelaar(s), hekken en bebording.

Hengelo 28 januari 2020

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Wanneer u belanghebbende bent kunt u, tijdens de inzagetermijn, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van B en W. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, afdeling Bestuursrecht (postbus 10067, 8000 GB Zwolle) vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als een bezwaarschrift.

Naar boven