Ontwerpbestemmingsplan ‘Herenweg 130, Rijnsaterwoude’ gecoördineerd met de ontwerpomgevingsvergunning voor renovatie monumentale gevel, realisatie vijf woningen, twee recreatiewoningen, 7 garageboxen en afgraven water aan de Herenweg 130 te Rijnsaterwoude (W2019/276)

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken, op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat met ingang van donderdag 1 oktober 2020 gedurende zes weken het bestemmingsplan ‘Herenweg 130, Rijnsaterwoude’ als ontwerp ter inzage ligt.

Op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ligt de ontwerpomgevingsvergunning met de activiteiten bouwen en uitvoeren werk of werkzaamheden voor renovatie monumentale gevel en de realisatie van vier appartementen, één penthouse, twee recreatiewoningen, 7 garageboxen en het afgraven van water aan Herenweg 130 te Rijnsaterwoude (W2019/276) ter inzage.

Het college heeft, gelet op het bepaalde in de Coördinatieverordening, op 22 september 2020 besloten om een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning te doen plaatsvinden.

Locatie en projectinhoud

Het plan heeft betrekking op het perceel Herenweg 130 te Rijnsaterwoude. Deze grond staat kadastraal bekend als RST00A3006. Het voornemen is om een oude graanmaalderij met een monumentale noordgevel te herontwikkelen en vijf woningen (vier appartementen en één penthouse) in te realiseren. Daarnaast wordt er een bestaande schuur gesloopt en worden er nog twee recreatiewoningen (categorie 3 - 60 m²) gerealiseerd.Anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken, ter voldoening aan het bepaalde in art. 6.24 lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat zij een anterieure overeenkomst ex artikel 6.24 lid 1 Wro hebben gesloten met de initiatiefnemer. In de overeenkomst worden de uitgangspunten van het plan, de taken en verantwoordelijkheden van beide partijen, het gemeentelijk kostenverhaal en zaken als planschade vastgelegd.

Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder (Wgh)

De omgevingsdienst West-Holland heeft een ontwerpbesluit genomen om hogere waarden vast te stellen op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh), vanwege het wegverkeer op de N207. Ten behoeve van de nieuwe woning is akoestisch onderzoek uitgevoerd. De conclusie is dat de voorkeurswaarde van 48 dB uit de Wgh vanwege wegverkeerslawaai op de N207 wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft het voornemen hogere waarden vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai van 49-53 dB, zodat voor dit specifieke bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning liggen, met uitzondering van de anterieure overeenkomst, van 1 oktober t/m 11 november 2020 voor eenieder ter inzage. Het bestemmingsplan kan gedurende de openingstijden digitaal worden ingezien in de publieksruimte van het gemeentehuis van Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. Als u van deze gelegenheid gebruik wilt maken, adviseren wij u vooraf een afspraak te maken via www.kaagenbraassem.nl. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl met IMRO-nummer NL.IMRO.1884.BPHERENWEG130ONT1.

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de termijn van de terinzagelegging kan eenieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. Als u van de mogelijkheid gebruik wilt maken om een mondelinge reactie in te brengen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling of Vergunningen van de gemeente Kaag en Braassem.

De zienswijzen tegen de ontwerpomgevingsvergunning kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen onder vermelding van het kenmerk W2019/276.

Algemene informatie

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van dit ontwerpbestemmingsplan of deze ontwerpomgevingsvergunning dan kunt u contact opnemen met één van de behandelend ambtenaren via info@kaagenbraassem.nl of 071-3327272. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.

Naar boven