Besluit van de Minister van Justitie en Veiligheid van 22 januari 2020, nr. 2777435, houdende vaststelling van de vergoeding van de leden van de Raad van Advies voor het WODC (Vergoedingenbesluit Raad van Advies voor het WODC)

De Minister van Justitie en Veiligheid,

Handelende in overeenstemming met de Minister voor Rechtsbescherming;

Gelet op artikel 2, eerste lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit:

Artikel 1

In dit besluit wordt verstaan onder Raad van Advies: de Raad van Advies voor het WODC, bedoeld in artikel 13 van de Regeling wetenschappelijke onafhankelijkheid WODC.

Artikel 2

  • 1. De voorzitter van de Raad van Advies ontvangt een vergoeding per vergadering van € 388.

  • 2. De andere leden van de Raad van Advies ontvangen een vergoeding per vergadering van € 298.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Artikel 4

Dit besluit wordt aangehaald als: Vergoedingenbesluit Raad van Advies voor het WODC.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

TOELICHTING

In de Regeling wetenschappelijke onafhankelijkheid WODC is de Raad van Advies voor het WODC formeel ingesteld. Als gevolg hiervan zijn de Wet en het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies van toepassing op de Raad van Advies. Dit besluit voorziet in de vaststelling van de vergoeding van de voorzitter en de andere leden van de Raad van Advies.

De voorzitter en de andere leden ontvangen een vergoeding per vergadering. De vergoeding van de leden is berekend op basis van 3% van het maximum van salarisschaal 18 zoals die per 1 januari 2020 geldt voor ambtenaren die krachtens een arbeidsovereenkomst met de Staat werkzaam zijn. De voorzitter ontvangt per vergadering 130% daarvan. Dit komt afgerond neer op een bedrag van € 298 voor de leden en € 388 voor de voorzitter.

De voorzitter en de andere leden ontvangen ingevolge artikel 2, tweede lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies een vergoeding van reis- en verblijfkosten overeenkomstig de regeling voor de ambtenaren die op grond van een arbeidsovereenkomst met de Staat werkzaam zijn.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

Naar boven