Bekendmaking wijziging geluidproductieplafonds A15 Sliedrecht-West, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt bekend dat zij, met toepassing van artikel 11.28, eerste lid, van de Wet milieubeheer, het verzoek van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sliedrecht heeft toegewezen om de geluidproductieplafonds te wijzigen op 16 referentiepunten, gelegen langs de A15. Bij brief van 24 december 2019, kenmerk IENW/BSK-2019/261765, heeft zij dit besluit kenbaar gemaakt aan de gemeente Sliedrecht.

Op 12 juni 2019 is het ontwerpbesluit gepubliceerd in de Staatscourant. Ook is op die dag het ontwerpbesluit ter inzage gelegd. Over het ontwerpbesluit heb ik geen zienswijzen ontvangen en er zijn in het besluit geen wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit aangebracht.

Aanleiding en beknopte samenvatting besluit

De aanleiding van deze wijziging is het verzoek tot het opnemen van een nieuw geluidsscherm bij Baanhoek-West in het geluidregister. Het scherm, gebouwd binnen het kader van een bestemmingsplan, is geplaatst langs de A15 tussen km 80,3 en km 80,9 en sluit aan op reeds aanwezige schermen met een onderbreking bij de op- en afrit. De geluidproductieplafonds worden op 16 referentiepunten verlaagd.

Inzage

Het besluit en de daaraan ten grondslag liggende stukken liggen vanaf de dag na bekendmaking in de Staatscourant zes weken ter inzage bij Bureau Sanering Verkeerslawaai (Steinhagenseweg 2d te Woerden) gedurende werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan dient u vooraf telefonisch contact op te nemen met het Bureau Sanering Verkeerslawaai: 0348 - 487 450.

Tot het besluit behoort een lijst met de betrokken referentiepunten en de gewijzigde plafondwaarden. Het besluit, inclusief bijlage, aanvraag en akoestisch onderzoek, wordt tevens gepubliceerd op de website van het Bureau Sanering Verkeerslawaai: www.bureausaneringverkeerslawaai.nl/rijksinfrastructuur/bekendmakingen.

Beroep

Binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient ten minste het volgende te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroepschrift zich richt;

  • d. een opgave van redenen waarom men zich niet met het besluit kan verenigen;

  • e. zo mogelijk een afschrift van het besluit waartegen het beroep zich richt.

Voor de behandeling van een beroepschrift wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Het niet-voldoen aan deze eisen kan leiden tot niet-ontvankelijkheid van het beroepschrift.

Meer informatie

Meer informatie over de (hoogte van) geluidproductieplafonds is te vinden op: www.rws.nl//geluidregister.

Naar boven