Verlenging terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Bergerweg 125 en andere besluiten

Logo Bergen (NH)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH) geven op grond van artikel 3.31 derde lid, onder b Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van het feit dat de termijn waarop onderstaande besluiten op vrijdag 31 juli 2020 ter visie zijn gelegd wordt verlengd met 2 (twee) weken vanaf de datum van deze publicatie.

Het gaat hierbij om de volgende besluiten:

  • het bestemmingsplan Bergerweg 125;

  • de omgevingsvergunning voor het maken van een uitweg Bergerweg 125;

  • het besluit hogere waarden Bergerweg 125;

  • de op beide ontwerpbesluiten betrekking hebbende stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling van deze ontwerpen.

Dit verlengingsbesluit heeft geen werking voor binnen deze of de oorspronkelijke termijn ingediende pro-forma zienswijzen. Voor die zienswijze geldt dat aanvulling binnen 2 (twee) weken dient te geschieden door natuurlijke personen en binnen 5 (vijf) dagen door rechtspersonen dan wel door beroepsmatige rechtsbijstandverleners vertegenwoordigde natuurlijke personen.

De gemeenteraad van Bergen heeft op 30 juni 2020 besloten de voorbereiding en bekendmaking van de op aanvraag of ambtshalve te nemen besluiten voor de realisatie van toekomstige ontwikkelingen op de locatie plaatselijk bekend als de Scholtenlocatie ex artikel 3.30 Wro gecoördineerd te laten verlopen. Bovenstaande ontwerpbesluiten vallen onder het bereik van dit toegangsbesluit.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH) geven binnen deze kennisgeving op grond van artikel 7.17, vijfde lid, aanhef en onder a, van de Wet milieubeheer eveneens kennis van het feit dat het college heeft besloten dat geen milieueffectrapportage behoeft te worden opgesteld. Het college heeft dit besluit genomen nu uit de aanmeldnotitie en de bijbehorende onderzoeken is komen vast te staan dat geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zijn te verwachten.

Crisis- en herstelwet

Op de voorbereiding van de genoemde besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

De ontwerpbesluiten, die zien op de realisatie van een beperkt woningbouwprogramma gecombineerd met detailhandel, zijn met ingang van vrijdag 31 juli 2020 in te zien in het gemeentehuis van Bergen (NH), Jan Ligthartstraat 4, 1817 MR Alkmaar. Tevens zullen de stukken op de website van de gemeente Bergen (www.bergen-nh.nl) worden geplaatst. Wilt u de besluiten fysiek inzien? Dit kan alleen op afspraak. Wij vragen u contact op te nemen via telefoonnummer 072 – 888 0000 of via e-mail: info@bergen-nh.nl. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus zijn de openingstijden van het gemeentehuis beperkt. Het besluit is ook in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar aanleiding van de ontwerpbesluiten schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij het college. Uw schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan het college van Bergen, Postbus 175, 1860 AD Bergen. Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden ‘zienswijze op ontwerpbesluiten Bergerweg 125’. Voor een eventuele mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen via telefoonnummer 072 – 888 0000 of via e-mail: info@bergen-nh.nl. Voor de mondelinge en schriftelijke zienswijzen geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de reactie betrekking heeft.

Het voorgaande geldt niet voor het m.e.r.-beoordelingsbesluit. Een besluit beoordelingsplicht milieueffectrapportage is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Hiertegen is geen direct bezwaar en beroep mogelijk, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Eventuele zienswijzen tegen dit besluit beoordelingsplicht milieueffectrapportage kunnen in de bestemmingsplanprocedure worden ingediend, als zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Team Plannen en Projecten van de gemeente Bergen (NH), tel. 072 – 888 0000 of via e-mail: info@bergen-nh.nl.

Bergen (NH), 10 september 2020

Naar boven