Rectificatie ontwerpbestemmingsplan ‘Oostkilstraat, Rilland’ en ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘Oostkilstraat 1, 1A, 3 en 3A, Rilland’, Reimerswaal

Logo Reimerswaal

Op 15 januari 2020 hebben wij in de Staatscourant de terinzagelegging van het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Oostkilstraat, Rilland’ bekendgemaakt. In de desbetreffende publicatie is abusievelijk niet bekendgemaakt dat het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘Oostkilstraat 1, 1A, 3 en 3A, Rilland’ ook ter inzage zal liggen. Voor alle duidelijkheid wordt de kennisgeving hieronder aangepast weergegeven.

 

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat vanaf donderdag 23 januari 2020 tot en met woensdag 4 maart 2020 het ontwerpbestemmingsplan ‘Oostkilstraat, Rilland’ met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.05RiBPoostkilstr-on01 voor iedereen ter inzage ligt.

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning (gecoördineerd met het voornoemde bestemmingsplan) te verlenen voor het bouwen van 4 woningen aan de Oostkilstraat 1, 1A, 3 en 3A in Rilland (nr. 2019.0520, activiteit bouwen). Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ligt vanaf donderdag 23 januari 2020 tot en met woensdag 4 maart 2020 ter inzage.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan zijn te raadplegen op www.reimerswaal.nl/bestemmingsplannen. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Rilland te klikken. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan tijdens de openingstijden inzien bij de balie in het gemeentehuis.

 

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

De Regionale Woonstichting Samenwerking (de rechtsopvolger van Stichting R&B Wonen, hierna: de initiatiefnemer) is bezig met een herstructurering van haar woningbezit. Hierbij vindt sloop en nieuwbouw van huurwoningen plaats die in het bezit zijn van genoemde woonstichting in de diverse kernen binnen de gemeente Reimerswaal. In Rilland betreft dit onder andere de woningen aan de Hoofdweg 42 en 44 en de Oostkilstraat 1 en 3. De 2 halfvrijstaande woningen aan de Hoofdweg 42 en 44 zijn reeds gesloopt. De 2 halfvrijstaande woningen aan Oostkilstraat 1 en 3 moeten nog worden gesloopt. De voormelde locaties grenzen aan elkaar. Totaal zullen 4 geschakelde woningen worden teruggebouwd, die allemaal georiënteerd worden op de Oostkilstraat in Rilland. Dit bestemmingsplan is opgesteld om de realisatie van de 4 nieuwe woningen planologisch-juridisch mogelijk te maken.

De gemeenteraad heeft op 26 november 2019 besloten toepassing te geven aan artikel 3.30, 3.31 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Coördinatieregeling Wro) ten behoeve van de realisatie van 4 grondgebonden woningen in Rilland. Deze wettelijke procedure maakt het mogelijk om de procedure voor samenhangende besluiten, in dit geval bestemmingsplan en omgevingsvergunning, gelijk op te laten lopen. De eerder genoemde ontwerpbesluiten worden nu gelijktijdig bekendgemaakt en ter inzage gelegd. De bevoegdheid tot het verlenen van de omgevingsvergunning ligt bij het college van burgemeester en wethouders. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. Tegen beide besluiten staat vervolgens gecoördineerd beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn waarin het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ter inzage liggen kan iedereen digitale, schriftelijke of mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kenbaar maken. In uw reactie dient u duidelijk aan te geven of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning. Digitaal kunt u uw zienswijze indienen op de bovengenoemde locatie op onze website. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Reimerswaal, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouwVermeulen. Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. De gemeenteraad stelt degenen die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt in de gelegenheid tot het geven van een nadere mondelinge toelichting tijdens een vergadering van de opinieraad.

Contactpersoon

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Vermeulen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113.

 

Kruiningen,22 Januari 2020

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal

ir. J. Gideonse

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven