Verkeersbesluit Vijlenberg 30 km/u zone

Logo Vaals

20.0001033

Burgemeester en Wethouders van Vaals

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de wegenverkeerswet 1994;

Overwegingen ten aanzien van het besluit

In de raadsvergadering d.d. 7 april 2008 heeft de gemeenteraad ingestemd met de categorisering van de wegen in de gemeente Vaals waarbij Vijlenberg en de toeleidende wegen binnen de bebouwde kom is aangewezen als erftoegangsweg.

 

Vereiste van het besluit:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit genomen worden voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering:

Uit het oogpunt van het beschermen van de weggebruikers en passagiers is het gewenst om vanaf de komgrens binnen de bebouwde kom op de Vijlenberg en de toeleidende wegen gelegen binnen de bebouwde kom ( Mamelisserweg, Hilleshagerweg en Vijlenstraat) de verkeersveiligheid voor de weggebruikers op de genoemde weggedeelten te bevorderen middels het instellen van een maximum snelheid van 30 km/u.

Het weggedeelte heeft een zekere verblijfsfunctie. Om te voorkomen dat de verblijfsfunctie wordt aangetast door relatief hoge intensiteiten en snelheden van het gemotoriseerd verkeer, worden de weggedeelten op zijn omgeving aangepast door middel van het verlagen van de maximaal toegestane snelheid. Gelet op het karakter van de weg is een verlaging van de maximum toegestane snelheid van 50 km/u naar 30 km/u binnen de bebouwde kom verantwoord. Middels deze maatregel wordt de maximum toegestane snelheid op Vijlenberg binnen de bebouwde kom ( en op de toeleidende wegen) in overeenstemming gebracht met het deel van Vijlenberg tussen de kruising met Hopschet en Pastorijweg alwaar nu reeds een maximum snelheid geldt van 30 km/u.

Deze maatregel wordt in beginsel genomen voor de duur van 9 maanden waarbij Vijlenberg en de toeleidende wegen binnen de bebouwde kom sober wordt ingericht als 30 km/u zone.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie.

 

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders tot het instellen van een maximum snelheid van 30 km/u op de Vijlenberg en de toeleidende wegen ( Mamelisserweg, Hilleshagerweg en Vijlenstraat) gelegen binnen de bebouwde kom van Vijlen, middels plaatsing van bord A01(30)zb van bijlage 1 van het RVV 1990.

VAALS 23 januari 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals,

mr. drs. J. Bertram

Secretaris

mr. J.-P. Kompier

Locoburgemeester

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 7:1 juncto 6:4 van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende die door dit besluit rechtstreeks in zijn belangen is getroffen binnen 6 weken ingaande de dag na bekendmaking van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Vaals, postbus 450, 6290 AL Vaals.

Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en dient ten minste te bevatten:

naam en adres van de indiener;

de dagtekening;

een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar gemaakt wordt;

de gronden van het bezwaar.

Tevens kan de indiener van het bezwaarschrift op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de president van de rechtbank te Maastricht, sector Bestuursrecht ( Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht) verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien de indiener van het bezwaarschrift van mening is dat onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.

Naar boven