M.e.r.-beoordelingsbesluit bestemmingsplan ‘Wilsveen 17’

Logo Leidschendam-Voorburg

 

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van artikel 7.17, vijfde lid, van de Wet milieubeheer, het m.e.r.-beoordelingsbesluit ‘Wilsveen 17’ ter inzage ligt

Aanleiding

Voor het voormalige agrarische (bedrijfs)perceel Wilsveen 17 te Leidschendam is een plan ontwikkeld voor het wijzigen van de functie naar een hoogwaardige woonlocatie met twee woningen en bijbehorende erfbebouwing. Op grond van het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.) zijn de beoogde ruimtelijke ingrepen beoordelingsplichtig.

Om deze beoordeling mogelijk te maken heeft het college de ‘Aanmeldnotitie (vormvrije) m.e.r.-beoordeling Wilsveen 17’ ontvangen van de initiatiefnemer voor deze functiewijziging. Op 21 januari 2020 heeft het college besloten dat voor de beoogde functiewijziging en transformatie van de loctaie Wilsveen 17 en de daarvoor benodigde wijziging van het bestemmingsplan géén milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld. Het college onderschrijft de conclusie uit de aanmeldnotitie, dat belangrijke nadelige milieugevolgen als gevolg van de beoogde ontwikkeling kunnen worden uitgesloten.

Termijn van inzage m.e.r.-beoordelingsbesluit en aanmeldnotitie

Het m.e.r-beoordelingsbesluit en de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling liggen ter inzage van vrijdag 31 januari 2020 tot en met donderdag 12 maart 2020.

Inzien m.e.r.-beoordelingsbesluit en aanmeldnotitie

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling zijn als volgt in te zien:

- als bijlagen bij het ontwerpbestemmingsplan ‘Wilsveen 17 ’ op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het ontwerpbestemmingsplan is: NL.IMRO.1916.wilsveen17-ON01;

- als bijlagen bij het ontwerpbestemmingsplan ‘Wilsveen 17’op de gemeentelijke website www.lv.nl/bestemmingsplannen;

- een papieren versie van het m.e.r.-beoordelingsbesluit ligt ter inzage in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam.

Zienswijzen, bezwaar of beroep m.e.r.-beoordelingsbesluit

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing voor het opstellen van het bestemmingsplan ‘Wilsveen 17’. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen dit besluit geen bezwaar of beroep open, tenzij het m.e.r.-beoordelingsbesluit u als belanghebbende rechtstreeks in uw belang treft.

Eventuele bezwaren tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit kunt u wel als zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan ‘Wilsveen 17’ indienen. Dit ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage in dezelfde periode als het m.e.r.-beoordelingsbesluit. Meer informatie over het indienen van zienswijzen e.d. vindt u in de desbetreffende bekendmaking.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer P. Heijnen of een van de andere medewerkers van de afdeling Maatschappelijke & Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep ruimtelijke plannen, op telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 29 januari 2020

Naar boven