Vastgesteld gewijzigd bestemmingsplan Beemte Noord

Logo Apeldoorn

 

Vanaf 30 januari 2020 ligt gedurende 6 weken ter inzage het bij raadsbesluit van 16 januari 2020 vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan Beemte Noord met identificatiecode NL.IMRO.0200.bp1250-vas2. De wijziging betreft het perceel Werler 9 in Beemte Broekland.

Uitspraak Raad van State

Op 23 oktober 2019 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tussenuitspraak (bestuurlijke lus) gedaan (kenmerk 2018096331/1/R1) over het beroep dat was ingesteld tegen het bestemmingsplan Beemte Noord dat op 11 oktober 2018 was vastgesteld. De Afdeling heeft daarbij de gemeenteraad opgedragen een nieuw besluit te nemen ten aanzien van het perceel Werler 9 in Beemte Broekland. De reden hiervan was dat voor het oprichten van een landbouwschuur een bouwvergunning is verleend waaraan bij de vaststelling van het bestemmingsplan is voorbij gegaan.

De Afdeling heeft de gemeenteraad opgedragen om binnen zestien weken na de verzending van deze uitspraak met inachtneming van hetgeen daarin is overwogen een nieuw besluit te nemen en dit op de wettelijk voorgeschreven wijze bekend te maken.

Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld

Op 16 januari 2020 heeft de gemeenteraad aan deze opdracht uitvoering gegeven door het bestemmingsplan in gewijzigde vorm opnieuw vast te stellen. In de regels is nu bepaald dat binnen de bestemming Wonen agrarisch gebruik van de landbouwschuren, met uitzondering van niet grondgebonden veehouderij, is toegestaan. De bouwrechten voor de landbouwschuren zijn daarbij gemaximaliseerd op de bestaande omvang. De verbeelding (plankaart) is daarvoor ook aangepast door voor de betrokken landbouwschuren binnen de bestemming Wonen de aanduiding ‘specifieke vorm van wonen - agrarisch medegebruik toegestaan’ op te nemen.

Beroep

Tegen de genoemde wijzigingen (nieuw vaststellingsbesluit) kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Een beroepschrift kan tot en met 12 maart 2020 worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage, onder het kopje Ter inzage, Bestemmingsplannen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ook ter inzage in het stadhuis. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over het bestemmingsplan. Het digitale bestemmingsplan kunt u ook bekijken op de internetzuil in het stadhuis. De openingstijden van het stadhuis en het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis.

Apeldoorn, 29 januari 2020

Naar boven