Gemeente Amsterdam - ontwerpbestemmingsplan E-buurt Oost, ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder en ontwerpbesluit tot wijziging van de Welstandsnota

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder en de Algemene inspraakverordening het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 9 januari 2020 het ontwerpbestemmingsplan E-buurt Oost , het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder en het ontwerpbesluit tot wijziging van de Welstandsnota, vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt globaal omgeven door: aan de noord- en oostzijde de Daalwijkdreef en de Elsrijkdreef, aan de zuidzijde het Geldershoofd en Strandvlietpad en aan de westzijde Ekapa, Ekangala, Egoli en Eensgevonden.

Beoogd wordt te voorzien in een nieuwe planologische regeling voor de bouw van 500 – 550 woningen. De vigerende regeling maakt woningbouw al mogelijk tot een maximum van 400. Gezien de woningbehoefte is het gewenst om meer woningen te kunnen bouwen en voor een deel ook hogere bebouwing. In de plint van een aantal gebouwen zijn beperkt commerciële functies mogelijk.

Hogere waarden

De voorkeurswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder zullen ter plaatse van Daalwijkdreef, Elsrijkdreef en provinciale weg worden overschreden. Omdat geluid reducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere geluidwaarden vast te stellen.

Welstandsnota

In de Welstandsnota wordt verwezen naar ‘Richtlijnen welstand E-buurt Oost en het Stedenbouwkundig Programma van Eisen Oost’. Dit moet worden geschrapt omdat dit betrekking heeft op een verouderd stedenbouwkundig plan. Ook de bijlage met de richtlijnen moet worden geschrapt.

Crisis- en herstelwet

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder vallen onder categorie 3.1 van bijlage I van de Crisis- en herstelwet (Chw). Als gevolg daarvan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Chw van toepassing. Dit brengt onder meer met zich mee dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan E-buurt Oost en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder en het ontwerp besluit tot wijziging van de Welstandsnota liggen met de daarbij behorende stukken met ingang van 23 januari 2020 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres/de volgende adressen:

Het ontwerpbestemmingsplan E-buurt Oost met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen. Het planidentificatienummer (ID) is  NL.IMRO.0363.T1802BPSTD-OW01 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.  

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. 

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot wijziging van de Welstandsnota naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. 

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot wijziging van de Welstandsnota kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: directeur Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. 

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: directeur Ruimte en Duurzaamheid Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. 

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan,  het ontwerpbesluit tot wijziging van de Welstandsnota en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kan contact worden opgenomen met directie Ruimte en Duurzaamheid, team Juridische planvorming, telefoonnummer 06- 8335 7421.  

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam. 

Op 6 februari wordt in het gebouw aan de Egeldonk 50 in Amsterdam een informatiebijeenkomst gehouden van 19.00 – 21.00 uur. De avond staat open voor iedereen. Informatie is te verkrijgen via e-buurtzuidoost@amsterdam.nl.

 

Amsterdam, 22 januari 2020

Burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

Femke Halsema

Burgemeester

Naar boven