Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning Mercuriusweg - Neringstraat (coördinatieregeling), Delft

Logo Delft

Ter plaatse van het parkeerterrein, gelegen naast de Preuningerhal aan de Mercurius-weg 16 en enkele op dit parkeerterrein aansluitende bedrijfspanden aan de Neringstraat, is een nieuw wooncomplex met drie woongebouwen ten behoeve van 155 woningen en 500 m2 brutovloeroppervlakte aan kleinschalige bedrijfsruimten voorzien. Deze ontwikkeling past niet in het vigerende bestemmingsplan. Om de ontwikkeling juridisch en planologisch mogelijk te maken, is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld.

Tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan wordt, middels de coördinatieregeling, ook een ontwerp omgevingsvergunning bouwen gepubliceerd. De coördinatie-regeling maakt het mogelijk om de benodigde besluiten voor een ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren.

Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning inzien

Vanaf 28 januari 2020 tot en met 9 maart 2020 kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning Mercuriusweg - Neringstraat op de volgende wijzen bekijken;

  • Op afspraak bij het gemeentekantoor aan het Stationsplein 1. U kunt bij het gemeentekantoor ook een exemplaar van het bestemmingsplan kopen. De ontwerp omgevingsvergunning is uitsluitend op deze wijze te bekijken.

  • Het ontwerpbestemmingsplan opvragen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Selecteer “ plannen zoeken”. Bij  “plannaam” kan daarna de naam van het bestemmingsplan (exact) ingevoerd.

  • Op www.delft.nl/bestemmingsplannen en klik door naar Plannen ter inzage voor raadpleging van het ontwerpbestemmingsplan. 

Informatieavond

Op 11 februari 2020 wordt in de publiekshal van het stadskantoor, Stationsplein 1, een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning. U kunt binnen lopen tussen 18.30 en 20.30 uur. U kunt het plan dan bekijken en daarover vragen stellen en mondeling eventueel een zienswijze indienen.

Reageren op ontwerpbestemmingsplan

U kunt reageren op het bestemmingsplan. Het is namelijk een ontwerpplan. Het kan aangepast worden op basis van de reacties die erop komen. Wilt u reageren? Stuur dan een brief met uw reactie (zienswijze) op het bestemmingsplan naar:

Gemeenteraad Delft

Postbus 78

2600 ME Delft

Reageren op ontwerp omgevingsvergunning

Over de ontwerp omgevingsvergunning kunt u een brief met uw reactie (zienswijze) sturen naar:

College van burgemeester en wethouders Delft

Postbus 78

2600 ME Delft

Vermeld in uw reactie duidelijk uw naam, adres en om welk bestemmingsplan/om-gevingsvergunning het gaat. U kunt uw reactie indienen vanaf 28 januari 2020 tot en met 9 maart 2020. Het is niet mogelijk om via e-mail een zienswijze in te dienen.

Hoe gaat het nu verder?

Reageert u op het ontwerpbestemmingsplan? Dan ontvangt u later een nota waarin alle binnengekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. Deze Nota zienswijzen en het bestemmingsplan worden daarna aan de gemeenteraad aangeboden. Het college van burgemeester en wethouders beantwoord uw reactie en beslist over de omgevingsvergunning.

Vragen?

Hebt u vragen over het bestemmingsplan? Of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de procedure? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14015. U kunt ook altijd kijken op www.delft.nl.

Naar boven