Verlagen maximum snelheid buiten de bebouwde kom op de Koenraadtweg en Hugten te Maarheeze

Logo Cranendonck

1273270D

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN CRANENDONCK,

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

dat de Koenraadtweg en Hugten buiten de bebouwde kom van Maarheeze liggen en erftoegangswegen type I zijn met een snelheidsregime van 80 km/uur;

dat de Koenraadtweg en Hugten in eigendom en/of beheer en onderhoud zijn bij de gemeente Cranendonck;

dat de Koenraadtweg en Hugten in 2020 opnieuw worden ingericht en het verlagen van de maximum snelheid van 80 km/uur naar 60 km/uur onderdeel hiervan is;

dat bij de herinrichting van de Koenraadtweg en Hugten ook de komgrens in de Koenraadtweg wordt verlegd en op 20 mei 2020 de gemeenteraad hierover een besluit neemt;

dat met de herinrichting van de Koenraadtweg en Hugten de as-markering wordt verwijderd, verkeersplateaus worden aangelegd en kantmarkering wordt aangebracht;

dat na de herinrichting van de Koenraadtweg en Hugten het voor weggebruikers duidelijk is dat de maximaal toegestane snelheid buiten de bebouwde kom op beide wegen 60 km/uur is en

dat het ontwerp verkeersbesluit op 15 juli 2020 ter inzage gepubliceerd is en hierop geen zienswijzen zijn ingediend.

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van de in artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 opgenomen doelstellingen:

- het verzekeren van de veiligheid op de weg en

- het beschermen van de weggebruikers en passagiers

is het gewenst is om:

een maximale snelheid van 60 km/uur in te stellen buiten de bebouwde kom op de Koenraadtweg en Hugten te Maarheeze.

Belangenafweging

Er zijn geen redenen om aan te nemen dat door bovengenoemde maatregelen belanghebbenden onevenredig worden benadeeld, noch dat door te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie ontstaat.

Gehoord

Met betrekking tot dit verkeersbesluit is, overeenkomstig artikel 24 BABW, overleg gepleegd met de gemandateerde namens de Korpschefs van de Politiedistrict Zuidoost Brabant.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders de volgende verkeersmaatregel te treffen:

Het instellen van een maximum snelheid van 60 km/u op de Koenraadtweg en Hugten door plaatsing van bord A01-060zb en A2-060zb uit het RVV1990.

Een en ander op de locatie zoals nader aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening.

Budel 1 september 2020

Burgemeester en wethouders van Cranendonck

Namens deze,

P.A.W. van Bree

Beleidsuitvoerder Verkeer

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Vanaf de dag volgend op de datum van de bekendmaking van het besluit in de Staatscourant, ligt het verkeersbesluit onder de naam “Verlagen maximum snelheid buiten de bebouwde kom op de Koenraadtweg en Hugten te Maarheeze” ter inzage. Vervolgens heeft u 6 weken de tijd om het verkeersbesluit in te zien in de staatcourant, het gemeentehuis of via onze website.

Bent u het niet eens met de verandering die wij besluiten? Dan kunt u uw beroep indienen binnen 6 weken na de dag van deze bekendmaking. U verstuurt het beroepschrift per post vóór het einde van de termijn. Bij de rechtbank moet het vóór de einde van de termijn zijn bezorgd. U ondertekent het beroepschrift dat ten minste het volgende bevat:

  • 1.

    uw naam en het adres;

  • 2.

    de datum waarop u het beroepschrift verstuurt;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen uw beroepschrift is gericht;

  • 4.

    waarom u het beroepschrift indient.

Ook moet u zo mogelijk een afschrift van het besluit waartegen het beroep zich richt kunnen overleggen.

Het indienen van een beroepschrift stelt het uitvoeren van het besluit niet uit. Vindt u dat er niet gewacht kan worden op de beslissing op het ingediende beroep? Vraag dan een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter.

Naar boven