Provincie Groningen - start m.e.r.-procedure Strating Beheer B.V - ontgronding ten behoeve van kleiwinning op een agrarisch perceel te Ulsda voor de baksteenfabricage in de steenfabriek Oude Pekela

Logo Groningen

Strating Beheer B.V. heeft op 4 augustus 2020 bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen een schriftelijke mededeling ingediend van het voornemen om klei te winnen voor de baksteenfabricage in de steenfabriek te Oude Pekela op een agrarisch perceel van circa 31 hectare te Ulsda.

Op grond van categorie C 16.1 van het Besluit m.e.r. is dit voornemen m.e.r.-plichtig.

Procedure

Met de mededeling is de wettelijke (uitgebreide) m.e.r.-procedure gestart. Het milieueffectrapport (MER) wordt opgesteld ten behoeve van de aan te vragen ontgrondingsvergunning

In de mededeling is een omschrijving gegeven van het voornemen met een globale aanduiding van de aard en de gevolgen voor het milieu. Voordat het MER kan worden opgesteld dient het bevoegd gezag advies te geven over de reikwijdte en het detailniveau van het MER. Ten behoeve van dit advies is het mogelijk zienswijzen in te dienen.

Terinzagelegging

De mededeling ligt tijdens kantooruren ter inzage van 17 augustus tot en met 28 september 2020

  • a.

    in het gemeentehuis van de gemeente Oldambt

  • b.

    in het Provinciehuis te Groningen. Hiervoor dient u zich te melden bij de balie, ingang Sint Jansstraat 4 in Groningen.

De mededeling is ook te vinden op de website van de provincie Groningen (www.provinciegroningen.nl).

Inspraak

Een ieder kan tot en met 28 september 2020 schriftelijk zienswijzen indienen met betrekking tot het vast te stellen advies voor de reikwijdte en het detailniveau voor het MER bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen, p/a Afdeling Omgeving en Milieu, Postbus 610, 9700 AP te Groningen. Op verzoek kan dit ook mondeling. Daarvoor kunt u een afspraak te maken via onderstaand telefoonnummer. Wettelijke adviseurs kunnen tot en met 28 september 2020 hun advies voor de reikwijdte en het detailniveau indienen. We hebben er voor gekozen om ook aan de Commissie voor de m.e.r. in deze fase van de m.e.r.-procedure advies te vragen.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot mevrouw B. Enfield, m.e.r.-coördinator provincie Groningen, tel: 050-3164724.

Naar boven