Gemeente Bernheze – Ontwerpbestemmingsplan Herziening Vrijkomende Agrarische Bebouwing Bernheze 2018 – 20 augustus 2020

Logo Bernheze

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de ter-inzage-legging bekend van het ontwerpbestemmingsplan ‘Herziening Vrijkomende Agrarische Bebouwing Bernheze 2018’, te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inhoud

Het ontwerp bestemmingsplan vertaalt de door de gemeenteraad van Bernheze op 18 april 2019 vastgestelde “Beleidsregel van Gemeente Bernheze houdende regels omtrent staldering Bernheze” (hierna: de stalderingsregels) in bestemmingsplanregels. Aan het al bestaande bestemmingsplan paraplubestemmingsplan Vrijkomende Agrarische bebouwing Bernheze 2018 wordt met deze herziening een wijzigingsbevoegdheid toegevoegd om de stalderingsregels toe te kunnen passen. Met deze regeling is het mogelijk om vrijkomende agrarische bebouwing te benutten om elders binnen de gemeente Bernheze uit te kunnen breiden. Deze gemeentelijke stalderingsregels zijn daarmee een verruiming ten opzichte van de provinciale stalderingsregels.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 20 augustus 2020 gedurende zes weken op afspraak ter inzage in het gemeentehuis aan De Misse 6 in Heesch. Het ontwerp bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar en te downloaden via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. (NL.IMRO.1721.BPVAB2018herz-OW01).

Reageren

Gedurende de termijn van inzage kan iedereen op het ontwerpbestemmingsplan reageren door het indienen van een zienswijze. Deze zienswijze(n) kunt u richten aan de gemeenteraad van Bernheze, Postbus 19, 5384 ZG in Heesch.

Burgemeester en wethouders van Bernheze

 

Naar boven