Verkeersmaatregel Professor Mullerstraat

Logo Maastricht

Ruimte / Mobiliteit / 2020-01236

Burgemeester en Wethouders van Maastricht

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende, dat de Professor Mullerstraat een erftoegangsweg is in de gemeente Maastricht;

 

dat ter hoogte van huisnummer 37 een individuele gehandicaptenparkeerplaats is gesitueerd;

 

dat de aanvrager van de individuele gehandicaptenparkeerplaats niet meer over een auto beschikt;

 

dat de individuele gehandicaptenparkeerplaats daarmee niet meer als dusdanig wordt gebruikt;

 

dat het gewenst is om deze parkeerplaats voor algemeen gebruik beschikbaar te maken;

 

dat daarom de individuele gehandicaptenparkeerplaats wordt opgeheven;

 

dat deze maatregel wordt genomen voor het in stand houden van weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

 

dat betreffende straat in beheer en onderhoud is bij de gemeente Maastricht;

 

dat te nemen verkeersmaatregelen besproken zijn met de Districtchef van politiedistrict Maastricht;

 

gelet op het bepaalde in de artikelen 15 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 12 van het “Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer” en paragraaf 4 van de Uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens.

 

BESLUITEN:

  • 1.

    in te trekken het bepaalde ten aanzien van de Professor Mullerstraat in hun besluit van 5 juli 2013, Ruimte / Mobiliteit en Milieu / 2013-27529;

  • 2.

    door het verwijderen van het bord E6 van Bijlage I van het RVV 1990 en het onderbord met kenteken de individuele gehandicaptenparkeerplaats ter hoogte van Professor Mullerstraat 37 op te heffen;

  • 3.

    door het in stand houden van de borden C2, C3 en C4 van Bijlage I van het RVV 1990 en onderborden de Professor Mullerstraat aan te wijzen als eenrichtingsweg gesloten voor alle motorvoertuigen in de richting van het Old Hickoryplein;

  • 4.

    door het in stand houden van het bord E6 van Bijlage I van het RVV 1990 en onderbord als individuele gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen het parkeervak direct ten noorden van perceel Professor Mullerstraat 62;

  • 5.

    door het in stand houden van de gele doorgetrokken strepen een verbod stil te staan in te stellen, aan de oostzijde van de Professor Mullerstraat, op de wegvakken ter hoogte van de huisnummers 31 – 35 en 68 – 76.

 

Maastricht, 5 februari 2020

 

Namens het college van burgemeester en wethouders van Maastricht,

Wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit en Kenniseconomie,

voor deze,

Teammanager Mobiliteit,

 

E. Westbroek

 

Dit besluit is op de in de gemeente gebruikelijke wijze ter openbare kennis gebracht van 5 februari 2020 tot en met 18 maart 2020, waarvan mededeling is gedaan in de Staatscourant van 5 februari 2020.

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Op grond van het bepaalde in de artikelen 8:1 juncto artikel 7:1 juncto artikel 6:4 van de Awb kan, door degenen wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen een termijn van zes weken, ingaande op de dag na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt c.q. is verzonden of uitgereikt, bij ons college een bezwaarschrift worden ingediend.

 

U kunt het bezwaarschrift digitaal of schriftelijk indienen.

 

Als u het bezwaarschrift digitaal wilt indienen, kunt u dit doen via https://www.gemeentemaastricht.nl/bezwaarschrift-indienen. U vindt hier een formulier waarmee u bezwaar kunt maken.

 

U kunt het bezwaarschrift ook per post indienen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

. de naam en het adres van de indiener;

. de dagtekening;

. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

. de gronden van het bezwaar.

Wij verzoeken u in het bezwaarschrift ook uw telefoonnummer en (zo mogelijk) uw

e-mailadres te vermelden.

 

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van Burgemeester en wethouders van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.

 

Het indienen van bezwaar heeft geen schorsende werking. Om de inwerkingtreding van het besluit en de gevolgen daarvan op te schorten kan om een voorlopige voorziening worden verzocht. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, bestuursrecht, postbus 950 te 6040 AZ te Roermond.

Van de verzoeker van een voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. U wordt door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling.

 

U kunt ook digitaal een voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven