ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘MILL, ORANJEBOOMSTRAAT, WOONHOF EN VLAAR’

Logo Mill en Sint Hubert

 

Burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert maken - overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening - bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Mill, Oranjeboomstraat, Woonhof en Vlaar’ ter inzage wordt gelegd.

Het plangebied betreft de aan de Oranjeboomstraat, Hoogstraat en Bernhardstraat gelegen percelen, kadastraal bekend als Mill, sectie G, nummers 1213, 2326 (ged.), 2083 (ged.), 2001, 2002 (ged.), 2003, 2005, 2082 en 2383 (ged.), 5451 BH, BK en BN Mill.

Ter plaatse van de locaties Vlaar op de hoek Oranjeboomstraat/Hoogstraat en Woonhof op de hoek Oranjeboomstraat, Hoogstraat en Bernhardstraat wordt een appartementencomplex met respectievelijk maximaal 10 en 23 (sociale huur-)woningen met bijbehorende bergingen en voorzieningen gerealiseerd in twee á drie bouwlagen. Ter plaatse van de vanaf de Oranjeboomstraat te maken ontsluitingsweg worden maximaal 4 grondgebonden (nultreden-) woningen met bijbehorende bergingen en voorzieningen gerealiseerd.

In het plangebied worden 59 parkeerplaatsen gerealiseerd en aansluitend aan het plangebied nog eens 15 parkeerplaatsen extra, zodat zowel in de parkeerbehoefte van de te realiseren woningen als in de parkeerbehoefte van het centrum wordt voorzien. Het bestaande parkje aan de Oranjeboomstraat en de ter plaatse aanwezige historische kelder blijven behouden, met uitzondering van de bomen die niet duurzaam behouden kunnen worden. Aan de westzijde wordt het bestaande parkje verder uitgebreid. Het gehele park wordt voorzien van enkele wandelpaden.

 

Aanvullend wordt bekendgemaakt, dat burgemeester en wethouders op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Mill, Oranjeboomstraat, Woonhof en Vlaar’ de raad te adviseren geen exploitatieplan vast te stellen omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd. Er wordt dus ook geen ontwerpexploitatieplan ter inzage gelegd.

 

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van vrijdag 14 augustus tot en met donderdag 24 september 2020. Een uitgeprint exemplaar van de stukken kan (op afspraak en met inachtneming van de COVID-19/Corona-richtlijnen van het RIVM) worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de bij het ontwerpbestemmingsplan behorende stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.0815.BPWoonhofVlaar-ON01.

 

Op donderdagavond 27 augustus 2020 zal er een inloop-/informatieavond in gemeenschapsaccommodatie Myllesweerd worden gehouden, waarvoor de omwonenden per brief worden uitgenodigd. Andere belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via kim.gaus@cgm.nl met als onderwerp “Aanmelding inloop-informatieavond Woonhof/Vlaar”.

 

Gedurende de eerder genoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert, per postadres: Postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer R. Roefs via telefoonnummer 0485 – 460 300. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

 

 

Mill, 13 augustus 2020

Burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert

Naar boven