Gemeente Vijfheerenlanden – verkeersbesluit – Aanwijzen fietspad

Logo Vijfheerenlanden

Zaaknummer: 185452

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vijfheerenlanden;

OVERWEGENDE:

Beschrijving van het gebied en achtergrond

Met de bouw van de tijdelijke school is er een verbinding gemaakt tussen de school en de Achterweg. Deze verbinding aan te wijzen tot verplicht fietspad.

Beheer en onderhoud

Het betreffende fietspad is gelegen binnen de bebouwde kom en in beheer bij de gemeente Vijfheerenlanden. Het betreft een weg zoals bedoeld in artikel 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994. De gemeente is derhalve bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten ten aanzien van deze weg.

Functie van de weg

Het fietspad is een veilige verbinding voor de fietsers richting de school.

Beschrijving weggedrag

Door de aanleg van een verplicht fietspad tussen de school en de Achterweg is er een veilige verbinding gecreëerd.

Gevolgen van het huidige weggedrag

Dat gelet op artikel 2 van de Wegen Verkeer Wet 1994 (WVW1994) de genoemde maatregel is voor het verzekeren van de veiligheid van de weggebruiker.

De gewenste maatregelen

Het aanwijzen van het pad tussen de Achterweg en de school tot verplicht fietspad.

Dit kan gebeuren door het plaatsen van het verkeersbord E11 (verplicht fietspad) uit bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV1990) een en ander zoals aangegeven in de overzichtskaart van dit verkeersbesluit.

Wettelijke belangen

Deze maatregel wordt genomen in het belang van het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer, zoals genoemd in art. 2, lid 2, sub a. van de Wegenverkeerswet 1994.

Horen betrokkenen en afweging belangen

Er is overleg gepleegd met de Korpschef van politie, namens deze de vertegenwoordiger van Politie Midden Nederland. De verkeersspecialist van het Team Verkeer, cluster West-Utrecht heeft positief geadviseerd op onderhavig besluit.

Legitimiteit

Artikel 15 en artikel 18, eerste lid, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn van toepassing, alsmede artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het Wegverkeer.

Besluiten het volgende :

  • 1.

    De verbinding tussen de school en de Achterweg Hagestein aan te wijzen tot verplicht fietspad door het plaatsen van twee verkeersborden G11 uit bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV1990), een en ander zoals aangegeven in de overzichtskaart van dit verkeersbesluit.

Overzichtskaart

Datum besluit: 5 augustus 2020

 

Namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vijfheerenlanden

Bezwaarschrift

Als u het niet eens bent met dit besluit kunt u binnen zes weken bezwaar maken. De termijn van zes weken start een dag na de verzenddatum van deze brief. U kunt het bezwaarschrift opsturen naar het bestuursorgaan door of namens welk dit besluit is genomen. U kunt het bezwaarschrift sturen naar het adres Postbus 11, 4140 AA Leerdam. Aan het indienen van het bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden.

In het bezwaarschrift moet u de volgende gegevens vermelden: uw naam en adres en eventueel uw e-mailadres, de datum, een omschrijving van het besluit waar u het niet mee eens bent, zo mogelijk een kopie van dit besluit en de redenen waarom u een bezwaar indient. U sluit uw bezwaarschrift af met uw handtekening.

Als sprake is van een spoedeisend belang dan kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien het bezwaarschrift betrekking heeft op de gemeente Vijfheerenlanden kunt u terecht bij de rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

U kunt ook digitaal om een voorlopige voorziening verzoeken via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Aan het indienen van een verzoekschrift zijn kosten verbonden (griffierechten). Voor de hoogte van deze griffierechten kunt u contact opnemen met de griffie van de afdeling bestuursrecht van de rechtbank.

Naar boven