Bestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Landgoed Sancta Maria’ ongewijzigd vastgesteld, omgevingsvergunning Sancta Maria appartementenblok 4 nr. 2018-009768 verleend

Logo Noordwijk

Het College van Burgemeester en Wethouders van Noordwijk maakt bekend dat de gemeenteraad op 14 juli 2020 het bestemmingsplan ‘1e herziening Landgoed Sancta Maria’ met plancode NL.IMRO.0575.BPHZ1LGSanctaMaria-VA01 op grond van artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening(Wro) ongewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft eveneens besloten geen exploitatieplan vast te stellen. Op 4 augustus 2020 heeft het College van Burgemeester en wethouders besloten de omgevingsvergunning ‘Sancta Maria appartementenblok 4’ te verlenen (nr. 2018-009768). Er is sprake van een coördineerde procedure (3.30 Wro). Dat besluit is op 25 juni 2019 gepubliceerd.

Plangebied

Het landgoed Sancta Maria is gelegen ten noorden van de kern Noordwijkerhout. Het plangebied is gelegen in de gemeente Noordwijk en bevindt zich aan de westzijde van het landgoed. Dit deel van het landgoed wordt ontsloten via de Langevelderlaan.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Landgoed Sancta Maria’ biedt het juridisch en planologisch kader voor de volgende beoogde ontwikkelingen:

De realisatie van twee appartementengebouwen op een andere locatie dan in het vigerende bestemmingsplan Landgoed Sancta Maria is voorzien. Voor woningblok 2 betreft het een verschuiving naar een locatie nabij blok 4 en voor blok 4 betreft het een verschuiving die deels is gelegen buiten de daarvoor aangewezen locatie. In totaal gaat het nog steeds om maximaal 22 woningen. Om te borgen dat dit het geval is worden de bouwmogelijkheden van de voormalige locatie van blok 2 wegbestemd. Het totaal aantal woningen dat ter plaatse van het landgoed Sancta Maria mogelijk wordt gemaakt blijft daarmee hetzelfde.

De omgevingsvergunning betreft:

Het bouwen van een appartementencomplex, blok 4, bestaande uit 11 appartementen en gelijk aan de eerder gebouwde appartementencomplexen op het Landgoed Sancta Maria.

Wijzigingen

De omgevingsvergunning is op enkele punten gewijzigd. Na de tervisielegging van de ontwerpstukken is het plan aangepast waardoor het gasloos is geworden en voldoet aan de huidige regelgeving.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Landgoed Sancta Maria', de omgevingsvergunning ‘Sancta Maria appartementenblok 4’ liggen vanaf woensdag 12 augustus 2020 tot en met woensdag 23 september 2020 ter inzage in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42. In verband met de geldende beperkingen wegens de volksgezondheid is inzage in het gemeentehuis alleen mogelijk op afspraak. Inzien kan alleen van 9:00-12:00 uur en tussen 14:00-16:00 uur. Voor het maken van een inzage-afspraak kunt u bellen met +31 (0)71 36 60 000. U wordt echter dringend verzocht het plan digitaal te bekijken en alleen een afspraak te maken als dit niet anders kan.

Het bestemmingsplan is ook in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPHZ1LGSanctaMaria-VA01 (alleen het bestemmingsplan).

Beroep instellen

Een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend of die aantoont dat hij niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen kan beroep instellen tegen de genoemde besluiten, die voor beroep als één besluit worden gezien. Het beroep moet ingediend worden in de periode vanaf donderdag 13 augustus 2020 tot en met 23 september 2020. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in elk geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Indien u beroep heeft ingesteld en er sprake is van spoedeisend belang, kunt u (ook) een verzoek voor een voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan bovenstaande procedures zijn griffiekosten verbonden.

Inwerkingtreding

Alle drie genoemde besluiten treden in werking op 24 september 2020, tenzij toepassing wordt gegeven artikel 3.8 lid 6 van de Wet op de ruimtelijke ordening(Wro) of er voor deze datum een verzoek voor een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van de betreffende besluiten opgeschort totdat over het verzoek is beslist.

Naar boven