Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan "Stevenshof"

Logo Sint Anthonis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan "Stevenshof" (NL.IMRO.1702.6BPstevenshof-VA01) inclusief alle bijlagen ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

In zijn vergadering van 10 december 2019 heeft de gemeenteraad van Sint Anthonis het bestemmingsplan "Stevenshof" vastgesteld. Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp, zoals dat voor een ieder ter inzage heeft gelegen. 

Het bestemmingsplan voorziet in de herbestemming van het voormalige kloostercomplex ''Stevenshof'' naar een zorginstelling met bijbehorende voorzieningen. Daarnaast voorziet het plan rechtstreeks in de bouw van 16 woningen. Indien er aantoonbare behoefte bestaat, is in het plan nog een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om in een tweede fase nog 24 woningen toe te voegen.

Wijzigingen

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zien toe op de toevoeging van twee begrippen, een geringe aanpassing van bouwvlakken en drie wijzingen in de toelichting. In de 'nota van ambtshalve wijzigingen' is een overzicht opgenomen van deze wijzigingen. Deze nota is ook als bijlage toegevoegd aan de stukken van het bestemmingsplan.

Reageren op het bestemmingsplan  

Het bestemmingsplan inclusief alle bijlagen ligt met ingang van dinsdag 21 januari 2020 voor de duur van zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Brink 3 te Sint Anthonis. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (directe link https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/viewer?planidn=NL.IMRO.1702.6BPstevenshof-VA01).

Tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van 21 januari 2020 gedurende een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

- De belanghebbende die tijdig bij de raad een zienswijze heeft ingebracht;

- De belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad heeft ingebracht;

- Eenieder die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl voor meer informatie.

Indien beroep is ingesteld kan ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de voorzitter van de genoemde Afdeling Bestuursrechtspraak worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Heeft u nog vragen?  

Heeft u vragen, of begrijpt u een onderdeel van het bestemmingsplan niet? Neem dan gerust contact op met Oswin Eurlings op telefoonnummer 0485-388 888 of oswineurlings@SintAnthonis.nl.

Sint Anthonis, 20 januari 2020

Naar boven