Ontwerp bestemmingsplan “Hoekstraat 25 te Schaijk’ en hogere waardenbesluit

Logo Landerd

Burgemeester en wethouders van Landerd maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Hoekstraat 25 te Schaijk’ voor iedereen ter inzage ligt. Hieronder wordt aangegeven waarover het ontwerpbestemmingsplan gaat.

Plan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft tot doel om de bestaande bedrijfsbestemming om te zetten in een woonbestemming voor het realiseren van 23 woningen. Tevens zal openbare ruimte worden gerealiseerd en zal er tussen de N324 en de locatie een geluidswal gerealiseerd worden.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

In het kader van dit plan is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(A) op de gevels wordt overschreden. Het college van burgemeester en wethouders kan, op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vaststellen. Zij kan dit doen als de geluidbelasting op de gevels meer is dan 48 dB(A) en niet meer dan 63 dB(A). In dit geval wil het college van deze mogelijkheid gebruik maken. Om toch een voldoende woon- en leefklimaat te realiseren in de woningen is in het bestemmingsplan een aanvullende geluidsisolatie eis opgenomen.

Het plan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde bekijken?

Conform het bepaalde in artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht liggen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden met alle bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 24 augustus 2020 tot maandag 5 oktober 2020 voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis van Landerd. Het plan kan worden ingezien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer IDN: NL.IMRO.1685.BPsch2019Hoekstraa-OW01.

Reageren?

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Uw reactie noemen wij een zienswijze.

U dient uw (bij voorkeur schriftelijke) reactie binnen de genoemde termijn van zes weken kenbaar te maken. Een schriftelijke reactie ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan moet geadresseerd worden aan de gemeenteraad van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland.

Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de heer A. Dunlop via 0486-458213. Let op: u kunt niet per email reageren!

Nadere informatie of inzien van het plan?

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak voor het inzien van het plan kunt u contact opnemen met de heer A. Dunlop via telefoonnummer 0486-458111 of via e-mail Alexander.Dunlop@landerd.nl.

Naar boven