Ontwerp bestemmingsplan Oostindie-Appelboom-De Knip, Leek en het ontwerp derde addendum beeldkwaliteitsplan Oostindie

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan Oostindie-Appelboom-De Knip, Leek en het ontwerp derde addendum beeldkwaliteitsplan Oostindie voor een ieder ter inzage ligt.

Toelichting

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van de locatie van het de tijdelijke schoolgebouw voor OBS De Hasselbraam, CBS Van Panhuys en kinderopvang SKSG in de wijk Oostindie. Voor de nieuwbouwlocatie tussen De Knip en Appelboom is uitgegaan van realisatie in twee fasen. De eerste fase is reeds gerealiseerd. Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan betreft de tweede fase. Met bestemmingsplan wordt binnen het plangebied de bouw van 17 woningen mogelijk gemaakt.

Derde addendum beeldkwaliteitsplan

Het beeldkwaliteitsplan Oostindie vormt het toetsingskader voor bouwaanvragen en het kader voor ontwerpen van de openbare ruimte van de woonwijk Oostindie. Met het voorliggend bestemmingsplan is sprake van een ontwikkeling die effect heeft op het beeldkwaliteitsplan. De regels uit beeldkwaliteitsplan Oostindie sluiten niet aan op de voorgenomen ontwikkeling. Met het derde addendum beeldkwaliteitsplan Oostindie wordt dit aangepast. De in het addendum beschreven beeldkwaliteit wordt van toepassing verklaard op deze woningbouwlocatie

Ter inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan Oostindie-Appelboom-De Knip, Leek en het ontwerp derde addendum beeldkwaliteitsplan Oostindie ligt met bijbehorende stukken vanaf 7 augustus 2020 gedurende zes weken tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC), locatie Zuidhorn. Ook zijn de stukken digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1969.BPLE19HERS1-OW01).

Zienswijzen

Tijdens de periode van terinzagelegging kan iedereen mondeling of schriftelijk een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze moet worden voorzien van uw naam, adres, handtekening en datum. Ook geeft u de reden(en) van de zienswijze aan. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad Westerkwartier, Postbus 100, 9350 AC Leek.

Voor inlichtingen of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het KCC (tel. 14 0594).

 

Naar boven