Vaststelling bestemmingsplan Herinrichting N359-Burgwerd; Herinrichting N359-Wommels Noord, Súdwest-Fryslân en Waadhoeke

Logo Súdwest-Fryslân

De gemeenteraden van de gemeenten Súdwest-Fryslân en Waadhoeke hebben op respectievelijk 1 en 2 juli 2020 ieder voor zijn deel het bestemmingsplan Herinrichting N359-Wommels Noord ongewijzigd vastgesteld. De raad van Súdwest-Frysân heeft daarnaast ook het bestemmingsplan Herinrichting N359-Burgwerd ongewijzigd vastgesteld. Deze bestemmingsplannen liggen nu ter inzage.

Wat houden deze bestemmingsplannen in?

Provincie Fryslân werkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid en de doorstroming van de N359. De N359 is de provinciale stroomweg door het zuidwesten van Fryslân; vanaf de A6 bij Lemmer tot aan de N31 bij Leeuwarden. In het traject van de N359 tussen Bolsward Noord en Wommels Noord bevinden zich drie kruispunten. De huidige inrichting van deze kruispunten zorgt ervoor dat de verkeersveiligheid, de doorstroming en de omgevingskwaliteit in het geding komen. De onderhavige bestemmingsplannen bieden het juridisch/planologische kader om de kruispunten Burgwerd en Wommels-Noord te kunnen verbeteren.

De deelprojecten bevinden zich vrijwel geheel binnen de gemeentegrens van de gemeente Súdwest-Fryslân. Het kruispunt Wommels-Noord ligt voor een klein deel ook binnen de gemeente Waadhoeke.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

U kunt de vastgestelde bestemmingsplannen inzien vanaf 7 augustus 2020 tot en met 17 september 2020. Dit kan voor wat betreft de gemeente Súdwest-Fryslân bij het gemeentelijk loket in Sneek.

Voor wat betreft het gedeelte wat binnen de gemeente Waadhoeke ligt, kunt u, alleen op afspraak, op werkdagen tussen 8.30 en 13.00 uur terecht bij de bezoekersbalie in het gemeentehuis aan de Harlingerweg 18 in Franeker.

De vastgestelde bestemmingsplannen zijn ook te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

De planidentificatienummers van deze bestemmingsplannen zijn: 

  • 1.

    Voor Burgwerd: NL.IMRO.1900.2019BPN359burgwerd-vast

  • 2.

    Voor Wommels Noord: NL.IMRO.1900.2019BPN359wommnoor-vast (Súdwest-Fryslân)

  • 3.

    Voor Wommels Noord: NL.IMRO.1949.2019BPN359wommnoor-vas01 (Waadhoeke)

Hoe kunt u reageren?

Als u het niet eens bent met dit besluit dan kunt u in beroep gaan. Let erop dat u dit doet binnen de bovengenoemde inzagetermijn.

Wie kan beroep indienen?

  • 1.

    belanghebbenden die op tijd een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • 2.

    belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

U kunt uw beroepschrift sturen aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s Gravenhage

Wilt u de uitspraak op beroep niet afwachten?

Dan kunt u vragen om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De rechter zal dan snel naar uw verzoek kijken en alvast een voorlopige uitspraak doen.

Het bestemmingsplan is geldig vanaf 18 september 2020. Ook als u een beroepschrift heeft ingediend. Als er een voorlopige voorziening is aangevraagd geldt het bestemmingsplan pas als er een uitspraak door de rechter is gedaan.

Naar boven