Verkeersbesluit voor het creëren van een gehandicapten parkeerplaats ter hoogte van Kroonwaard 28, Middenmeer.

Logo Hollands Kroon

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands Kroon zijn op grond van de bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994, bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan is het gewenst om ter hoogte van Kroonwaard 28 een gehandicaptenparkeerplaats te creëren doormiddel van het plaatsen van bord E6 en een onderbord met het kenteken H-986-DD.

De gehandicaptenparkeerplaats is toegewezen omdat aan de belangrijkste voorwaarden is voldaan:

- de aanvrager is aangewezen op het gebruik van een auto;

- de aanvrager is in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart type bestuurder;

- er is een parkeerplaats aan de openbare weg, zo dicht mogelijk bij de woning;

- er is geen andere gunstige gelegen parkeerplaats in de omgeving;

- de politie gaat akkoord met het realiseren van de gehandicaptenparkeerplaats;

- de straat waarin de gehandicaptenparkeerplaats wordt aangelegd in het beheer is bij de gemeente Hollands Kroon.

Met het bovenstaande wordt beoogd dat er één parkeerplaats wordt gereserveerd voor het parkeren van een voertuig met het kenteken zoals genoemd op het onderbord.

Belangenafweging

Overeenkomstig artikel 23 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is het openbaar lichaam dat het beheer heeft over de weg gehoord.

Advies politie

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de gemandateerde van de politiechef, eenheid Noord-Holland, en deze kan instemmen met bovengenoemde maatregel. 

Awb-procedure

Er heeft geen ontwerpbesluit ter inzage gelegen.

Besluit

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om een gehandicapten parkeerplaats, ter hoogte van Kroonwaard 28, te creëren.

Mededelingen

De borden zijn voorafgaand aan het aflopen van de bezwarentermijn geplaatst. Tegen het besluit kan binnen 6 weken na het publiceren nog wel bezwaar gemaakt worden. 

Bezwaar

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken met ingang van de dag na verzending van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders indienen. Ook bestaat, indien onverwijlde spoed dat vereist, de mogelijkheid een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. Deze voorziening kunt u richten aan: rechtbank Noord-Holland (Afdeling Publiekrecht, sectie bestuursrecht) postbus 1621, 2003 BR Haarlem.

U kunt ook digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor heeft u een DigiD (elektronische handtekening) nodig. Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Afschriften

Politie Noord-Holland

Ondertekening

Namens burgemeester en wethouders van Hollands Kroon

A. Schipper

Medewerker Verkeer en Vervoer

Naar boven