Kennisgeving verlening omgevingsvergunning voor het realiseren van een stolpboerderij aan de Middenweg 1 te Noordbeemster (uitgebreide procedure) en besluit hogere grenswaarden.

Logo Beemster

Burgemeester en wethouders van Beemster maken bekend dat zij op 22 juli 2020 een omgevingsvergunning hebben verleend voor een stolpboerderij aan de Middenweg 1 te Noordbeemster. Vanwege de strijdigheid met het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied 2012’ is de uitgebreide voorbereidingsprocedure van de Wabo (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) doorlopen (ingevolge artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3 Wabo). De gemeenteraad van Beemster heeft ten behoeve van deze aanvraag een verklaring van geen bedenkingen afgegeven. Burgemeester en wethouders van Beemster hebben tevens besloten hogere grenswaarden Wet geluidhinder vast te stellen.

Inzage

Deze vergunning en het besluit hogere grenswaarden zijn vanaf maandag 10 augustus 2020 te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. De ID-code van de vergunning is NL.IMRO.0370.2020OVMiddenweg1-va01. De verleende omgevingsvergunning ligt met ingang van 10 augustus tot en met 21 september 2020 ter inzage.

In verband met de Corona maatregelen is het momenteel niet mogelijk de papieren stukken te bekijken op het gemeentehuis van de gemeente Beemster en het stadhuis van de gemeente Purmerend. De stukken kunnen op verzoek worden toegezonden. Dat kan via de e-mail (vergunning@purmerend.nl o.v.v. stolpboerderij Middenweg 1, Noordbeemster) of via telefonisch contact met het team Vergunningen, Beleid en Advies (tel. nr. 0299-452452).

Beroep omgevingsvergunning en hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Gedurende de termijn van zes weken kan degene die tijdig zienswijzen heeft ingediend, beroep instellen bij de rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, Sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR te Haarlem. Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten: uw naam en adres, een omschrijving van het besluit waartegen u beroep instelt en de gronden van uw beroep. Ingeval van beroep bent u griffierecht verschuldigd.

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot verlening van de verklaring van geen bedenkingen kan niet apart beroep worden ingesteld. Dit besluit is deel geworden van het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning, alleen dit laatstgenoemde besluit staat open voor beroep.

Voorlopige voorziening omgevingsvergunning

Op voorwaarde dat er een beroepschrift is ingediend, kunt u daarnaast de Voorzieningenrechter van de rechtbank vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een dergelijk verzoek kunt u alleen doen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Ook hiervoor bent u griffierecht verschuldigd. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemd beroepsorgaan via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven