Bekendmaking herziening Richtlijnen Vaarwegen, Rijkswaterstaat

De Hoofdingenieur-Directeur Rijkswaterstaat GPO maakt bekend:

dat de Richtlijnen Vaarwegen zijn herzien. De Richtlijnen Vaarwegen 2017 (Stcrt. 2018, nr. 596) wordt vervangen door de Richtlijnen Vaarwegen 2020.

Naar aanleiding van de uitbreiding met vaarwegen in rivieren en veranderingen in regelgeving, technische ontwikkelingen en nieuwe kennis en inzichten zijn de Richtlijnen Vaarwegen 2017 herzien.

De Richtlijnen beslaan wat het verkeerskundig ontwerp van vaarwegvakken, sluizen, bruggen en binnenhavens voor de binnenvaart betreft de CEMT klassen I t/m VI. Voor de recreatievaart zijn dat ZM-A t/m MD.

Zoals te doen gebruikelijk zijn de nieuwe Richtlijnen afgestemd met en vertegenwoordigers van de binnenvaart en recreatievaart en met vaarwegbeheerders en andere specialisten van Rijkswaterstaat, provincies en havenautoriteiten. De Richtlijnen Vaarwegen zijn daardoor te beschouwen als technisch en nautisch verantwoorde oplossingen voor een betrouwbare, veilige en vlotte vaart.

De Richtlijnen Vaarwegen 2020 zijn te downloaden via de volgende link: https://www.rijkswaterstaat.nl/zakelijk/werken-aan-infrastructuur/bouwrichtlijnen-infrastructuur/vaarwegen.aspx of op te vragen bij het Informatiepunt WVL, dat vanaf 13 augustus 2020 ook gedrukte exemplaren verstrekt:

informatiepuntwvl@rws.nl

Telefoon 088 -7977102

Utrecht, 31 juli 2020

DE HOOFDINGENIEUR-DIRECTEUR GROTE PROJECTEN EN ONDERHOUD RIJKSWATERSTAAT in de hoedanigheid van, PROCESEIGENAAR AANLEG & ONDERHOUD, J.L.P.M.G. Beguin

Naar boven