Wijzigingsplan Sierteeltgebied, zesde wijziging (Loeteweg 9, Hazerswoude-Dorp)

Logo Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken bekend dat zij op 21 juli 2020 het wijzigingsplan Sierteeltgebied, zesde wijziging (Loeteweg 9, Hazerswoude-Dorp) gewijzigd hebben vastgesteld.

Het wijzigingsplan voorziet in het wijzigen van de agrarische bestemming op het voornoemde perceel, ten behoeve van de realisatie van een viertal woningen met toepassing van de Ruimte-voor-Ruimte regeling.

Wanneer en waar kunt u het wijzigingsplan inzien?

Het wijzigingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0484.HDsierteelt6wijz-VA01, en de bijbehorende bijlagen liggen vanaf 6 augustus 2020 gedurende zes weken ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het wijzigingsplan ook digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gezien de maatregelen die momenteel van kracht zijn voor het bestrijden van het coronavirus (COVID-19), wordt u aangeraden om het wijzigingsplan digitaal te raadplegen. Bent u daartoe niet in staat, dan kunt u het plan op afspraak op het gemeentehuis inzien. Een afspraak kunt u maken via het algemene telefoonnummer (14 0172) of door een e-mail te sturen naar ROJuristen@alphenaandenrijn.nl.

Rechtsbescherming

Op het eerder ter inzage gelegen ontwerp van het wijzigingsplan is een zienswijze ontvangen van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Deze zienswijze heeft aanleiding gegeven om het plan voor wat betreft de toelichting gewijzigd vast te stellen.

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan er beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan door:

  • een belanghebbende die een zienswijze op het ontwerpwijzigingsplan heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijzen naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpwijzigingsplan;

  • iedere belanghebbende tegen de wijziging die is aangebracht bij de vaststelling van het wijzigingsplan ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan.

Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling.

Er kan ook digitaal beroep en een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Daarvoor is wel een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Kijk op de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie over het digitaal indienen van beroep en een verzoek om voorlopige voorziening. Aan de behandeling van een beroep en een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Inwerkingtreding wijzigingsplan

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet eerder in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 5 augustus 2020

Naar boven