Buitengebied 2009, herziening De Tolplas

Logo Wierden

Initiatiefnemer is voornemens de mogelijkheden van een deel van recreatiepark De Tolplas, gelegen aan de Hexelseweg 80 te Hoge Hexel, aan te passen. Binnen het betreffende bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009, herziening Recreatiepark De Tolplas’ mag initiatiefnemer een maximum van twintig recreatiewoningen realiseren waarvan er maximaal drie uitgevoerd mogen worden als groepswoningen. De realisatie van deze recreatie- en groepswoningen wordt door initiatiefnemer economisch niet meer rendabel geacht. Initiatiefnemer is voornemens om in plaats van de toegestane twintig recreatiewoningen, vijf groepsaccommodaties met een groter volume te realiseren. Deze ontwikkeling vindt plaats binnen de begrenzing van het huidige recreatiepark.

 

Inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan staat vanaf 5 augustus 2020 op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2019000016-ON01 . Daarnaast ligt het ontwerp-bestemmingsplan vanaf 5 augustus 2020 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp-bestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen. .

 

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerp-bestemmingsplan en/of het -exploitatieplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven