TVM terugkerend parkeerverbod Slagveld te Brielle

Logo Brielle

Z16731

Beschikking van burgemeester en wethouders van Brielle betreffende het nemen van een verkeersbesluit, als bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Betreft:

De inzet van een terugkerend tijdelijk parkeerverbod op het Slagveld (vanaf afslag Zoutziederstraat) en de Batterijweg in Brielle op diverse woensdagen tussen 07.00 en 10.00 uur zoals aangegeven op de bijbehorende bebordingstekening "parkeerverbod Slagveld".

-------------------------------------------------------------------------------------------

Lezende:

Dat camping De Meeuw gebruik maakt van deze route voor de af- en toevoer van Chalets, caravans en andere attributen voor de camping.

Dat dit de enige route over de weg van en naar de camping is.

Dat meerdere bewoners aan het Slagveld, tussen de afslagen Zoutziederstraat en Molenstraat, en de Batterijweg hun ongenoegen hebben geuit over het gebruik van de route langs hun woning door uitzonderlijk vervoer met bestemming camping De Meeuw.

Overwegende dat:

Het Slagveld een erftoegangsweg binnen een oude vesting is.

Er een snelheidsregime van 30 km/h geldt.

De rijbaanbreedte 3,5 meter is met aan beide zijden langsparkeervakken

Binnen de vesting alleen parkeren in de vakken van toepassing is.

Normaliter de weg in twee richtingen bereden wordt.

Het gebied in beheer is van de gemeente.

Motivering:

Dat de exploitant zijn camping op een goede en productieve wijze moet kunnen beheren.

Dat een route voor de aan- en afvoer van deze materialen over de weg anders dan over het Slagveld niet mogelijk is.

Dat de transporten niet voor een verhoging van de verkeersonveiligheid op het Slagveld zorgen. Bij invulling van het parkeerverbod kan het groot vervoer rustig door de straat rijden, waarbij door de lage snelheden de verkeersonveiligheid juist minder wordt. Het wordt wel een probleem als het groot verkeer klem komt te staan, waardoor de doorstroming wordt onderbroken. De verkeersveiligheid ter plekke is dan op dat moment geen probleem, maar de acties die de chauffeur zal moet doen om weg te kunnen zullen wel extra onveilige situaties teweegbrengen. Ook zal hierdoor de routes voor hulpdiensten sterk onder druk staan wat negatief zal werken op de veiligheid voor de omgeving.

Dat voor het transport de volgende afspraken zijn overeengekomen:

Transporten van caravans en dergelijke vinden vanaf heden plaats op woensdagen tussen 7:00 en 10:00 in de ochtend;

Transporten van caravans en dergelijke worden 8 dagen vooraf aangekondigd bij de gemeente Brielle bij dhr. J. Touw en dhr. A. de Ronde. Via de emails: ja.touw@brielle.nl en amj.deronde@brielle.nl;

De gemeente zal 7 dagen voor het transport een parkeerverbodsbord plaatsen met een onderbord waarop de datum en tijden zijn vermeld waarop het parkeerverbod geldt;

De chauffeur zal ca. 45 minuten voor aankomst telefonisch contact opnemen met de dienstdoende opzichter 06 – 12310039;

Camping De Meeuw licht de bewoners per brief in over een voorgenomen transport.

Dat bewoners zijn ingelicht over bovenstaande afspraken en zijn gehoord.

Gehoord

Overeenkomstig artikel 23 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is het openbaar lichaam dat het beheer heeft over de weg gehoord:

- De weg is in beheer bij de gemeente.

- De beleidsmedewerker verkeer van de afdeling beheer openbare ruimte van de sector grondgebied gaat akkoord gegaan met het instellen van een parkeerverbod aan één zijde conform de bijbehorende bebordingstekening “parkeerverbod Slagveld”.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met Politie .

- De politie heeft d.d. 27-2-2019 in het verkeersoverleg Brielle geadviseerd om voor deze maatregel gebruik te maken van bebording E4 met onderbord met tekst: “verboden te parkeren op woensdag -- -- ---- (datum) tussen 07.00 en 10.00 uur".

Op 18 juni 2019 heeft de politie per e-mail akkoord gegeven voor de uitvoering van dit betreffende besluit.

Uit het oogpunt van:

a. het verzekeren van de veiligheid op de weg;

b. het beschermen van de weggebruikers en passagiers;is het gewenst een parkeerverbod aan één zijde op het Slagveld en de Batterijweg in te stellen zoals aangegeven op de bijbehorende bebordingstekening “parkeerverbod Slagveld”.

Publicatie

Het voornemen om dit besluit te nemen werd op d.d. 3-7-2019 gepubliceerd en heeft ter inzage gelegen tot en met 17-7-2019.

Er is een zienswijze ingekomen van bewoners aan het Slagveld. Aanspreekpunt van de bewoners is de heer Zimmerman.

Zienswijze

Bewoners verzoeken om schorsing van de uitvoering van het besluit in verband met schade aan weg en gebouwen en om op afdoende wijze op de hoogte te worden gehouden over de besluitvorming in deze.

Schade

De schade is niet aangetoond. Daarnaast is op het Slagveld geen gewichtsbeperking van toepassing. Het gaat bij deze transporten ook minder over gewicht en meer over de breedte van de transporten. Om te voorkomen dat het transport klem komt te zitten wordt een parkeerverbod ingesteld. Daarbij zijn de transporten nodig om de exploitant zijn camping op een goede en productieve wijze te kunnen laten beheren en een andere route is niet mogelijk.

Communicatie

Door middel van het aanleveren van de benodigde informatie en aangegane gesprekken wordt voldaan aan het verzoek om op de hoogte gehouden te worden. Tevens zijn in overleg met bewoners en exploitant afspraken gemaakt over de uitvoering van de maatregel.

Gelet op:

Door de vorenstaande overwegingen zijn wij van oordeel, dat de in het dictum te noemen verkeersmaatregel behoort te worden genomen.

BESLUIT

Burgemeester en wethouders van Brielle;

gelet op de artikel 2, lid 1 sub a, b en c, artikel 15, lid 1 en artikel 18, lid 1d van de Wegenverkeerswet 1994 en de artikelen 12 sub a en 21 e.v. van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer;

b e s l u i t e n:

 

  • 1.

    Om ten behoeve van het beschermen van bewoners aan, bestuurders en passagiers op het Slagveld en het waarborgen van de veiligheid op, de doorstroming op en de bruikbaarheid van de weg tot en met 1 juni 2021, een terugkerend tijdelijk parkeerverbod op het Slagveld en de Batterijweg in Brielle in te stellen;

  • 2.

    Dat het terugkerend tijdelijke parkeerverbod ingesteld wordt conform gemaakte afspraken, zoals hier boven aangegeven en door middel van plaatsing van borden E4 met onderbord met tekst:

    "verboden te parkeren op woensdag -- -- ---- (datum) tussen 07.00 en 10.00 uur"

  • 3.

    Het besluit te publiceren in de Staatscourant.

  •  

  •  

Brielle 27 juli 2020

Burgemeester en wethouders vernoemd

Namens deze,

A,M,J. de Ronde

het hoofd van de afdeling beheer openbare ruimte

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

NB

Belanghebbenden worden erop gewezen, dat binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift kan worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Brielle, Postbus 101, 3230 AC Brielle.

Het maken van bezwaar schorst de werking van het besluit niet.

Naar boven