Gemeente Zoetermeer - vaststelling bestemmingsplan en verleende omgevingsvergunning - ontsluitingsweg Nutricia, bouw van een brug over het fietspad van de Rokkeveenseweg - Zoetermeer

Logo Zoetermeer

Vastgesteld bestemmingsplan Ontsluitingsweg Nutricia en verleende omgevingsvergunning, Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend, dat op grond van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.8 en artikel 3.32 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht), de volgende besluiten met ingang van 31 juli 2020 gelijktijdig ter inzage worden gelegd:

  • -

    Het door de gemeenteraad op 13 juli 2020 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Ontsluitingsweg Nutricia. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen;

  • -

    De door het college van burgemeester en wethouders op 14 juli 2020 verleende en verzonden omgevingsvergunning voor de bouw van een brug over het fietspad van de Rokkeveenseweg.

Toelichting

Coördinatieregeling

Om de ontsluitingsweg te kunnen realiseren, is een nieuw bestemmingsplan en een omgevingsvergunning nodig. De gemeentelijke coördinatieregeling maakt het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning gelijk op te laten lopen met het bestemmingsplan. Met de coördinatieregeling worden de betrokken besluiten gezamenlijk voorbereid en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook vindt bundeling van rechtsbescherming plaats, zodat een belanghebbende kan volstaan met het indienen van één beroepschrift tegen één of meer van de gecoördineerd vastgestelde besluiten.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 9 april 2019 besloten de coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen voor de realisatie van de Ontsluitingsweg Nutricia en de bijbehorende brug. Dit is conform het bepaalde in de Coördinatieverordening van de gemeente Zoetermeer. Zie voor de verordening: https://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Zoetermeer/107634/CVDR107634_1.html

De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld, voorbereid en ter inzage gelegd. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de besluitvorming omtrent de omgevingsvergunning.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de aanleg van een nieuw wegtracé voor het aan- en afrijdend vrachtverkeer naar Nutricia, langs de A12 en via bedrijventerrein Rokkehage.

De huidige bestemming van het tracé laat de aanleg van de weg en de bijbehorende brug niet toe. Voorliggend bestemmingsplan is opgesteld om de aanleg van de ontsluitingsweg voor Nutricia mogelijk te maken. De nieuwe ontsluiting bestaat uit een nieuw aan te leggen wegtracé inclusief kunstwerk (brug), herprofilering van bestaande straten en een nieuw in te richten aansluiting op de Oostweg en Bleiswijkseweg.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Een aantal zienswijzen heeft aanleiding gegeven tot het aanpassen van de regels en/of de verbeelding van het bestemmingsplan. Ambtshalve zijn de regels en verbeelding ook op een aantal punten gewijzigd. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de bij het raadsbesluit behorende Nota van Aanpassingen bestemmingsplan Ontsluitingsweg Nutricia.

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning maakt de bouw van de brug over het fietspad van de Rokkeveenseweg mogelijk, zodat de ontsluitingsweg voor Nutricia deze hoofdfietsverbinding niet gelijkvloers zal kruizen. De omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende activiteit:

  • 1.

    het bouwen van een bouwwerk.

Ambtshalve is de omgevingsvergunning op enkele onderdelen aangepast. De aanpassingen zijn benoemd in de omgevingsvergunning zelf.

Terinzagelegging vastgestelde besluiten

Het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en bijbehorende stukken liggen met ingang van 31 juli 2020 ter inzage bij de Omgevingsbalie in het Stadsforum aan het Stadhuisplein 1 te Zoetermeer.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is daarnaast ook digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl De rechtstreekse link naar het plan is:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00087-0003

Instellen van beroep

De besluiten zijn gecoördineerd bekendgemaakt. Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 Wro worden de verschillende besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt.

Wanneer en door wie?

Met ingang van 1 augustus 2020 bestaat gedurende zes weken (tot en met 11 september 2020) de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Verder is het voor belanghebbenden (die wel of geen zienswijze hebben ingediend) mogelijk beroep in te stellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan en die het college heeft aangebracht bij het verlenen van de omgevingsvergunning.

Verder kan met ingang van 1 augustus 2020 gedurende zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen.

Inhoud beroepschrift

Indien u beroep instelt, moet het beroepschrift worden ondertekend en dient tenminste te bevatten:

  • a.

    uw naam en adresgegevens;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d.

    de redenen waarom u zich niet met het besluit kan verenigen.

Op het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Ontsluitingsweg Nutricia en op de omgevingsvergunning voor de bouw van een brug over het fietspad van de Rokkeveenseweg is afdeling 2 van hoofdstuk 1 Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u de beroepsgronden in het beroepschrift moet opnemen en dat u deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunt aanvullen. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Beroepschrift richten aan

U kunt uw beroepschrift richten aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

U kunt ook per fax of via het Digitaal Loket op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl, beroep instellen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Raad van State.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van de besluiten niet. Om dit te bereiken kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Griffierecht

Voor het instellen van beroep en het aanvragen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Raad van State, telefoonnummer 070-4264426.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Informatie

In verband met de coronamaatregelen is de Omgevingsbalie niet op de gebruikelijke tijden geopend.

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u de genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in het Stadhuis-Forum, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. U dient een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op www.zoetermeer.nl. Voor het maken van een afspraak kunt u ook bellen naar telefoonnummer 14079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: https://www.zoetermeer.nl/inwoners/ruimtelijke-ontwikkeling_46734/rubriek/ontsluitingsroute-bestemmingsverkeer-nutricia_4991.html

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is met bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00087-0003

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld via https://validator.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=zoetermeer&striVersion=STRI2008 (onder NL.IMRO.0637.BP00087-0003).

Zoetermeer, 30 juli 2020

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris

B.J.D. Huykman

de burgemeester (wnd),

J.P.J. Lokker

 

Naar boven