Wet milieubeheer

Logo Midden-Drenthe

 

Gedeputeerde staten van Drenthe maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 5 van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

 

Op 29 april 2020 heeft Noblesse Proteins B.V een aanmeldingsnotitie MER-beoordeling krachtens de Wet milieubeheer ingediend, voor het veranderen van een inrichting voor het verwerken van dierlijke producten . De aanmeldingsnotitie gaat over de locatie Ambachtsweg 7 te Wijster.

 

Het voornemen betreft een aanmeldingsnotitie vooruitlopend op een aanvraag om vergunning voor het wijzigen van de geursituatie en het oprichten van een AWZI. Een uitgebreide beschrijving is terug te vinden in de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling “Aanmeld notitie M.E.R., projectnummer M17B0048, datum 29 april 2020”.

 

Deze activiteiten zijn onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordelingsplicht door het bevoegd gezag ingevolge het Besluit milieueffectrapportage 1994 (gewijzigd 1999 en 2006).

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Drenthe heeft op 24 juli 2020 besloten dat voor het initiatief geen milieueffectrapportage hoeft worden opgesteld, voordat door hen een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de voorgenomen activiteit.

Volgens het college leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

 

Inzage

De aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling, het besluit en de relevante stukken liggen vanaf 6 augustus 2020 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis van Midden-Drenthe, Raadhuisplein 1 te Beilen.

 

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een omgevingsvergunning. Conform artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

 

Naar boven