Verkeersbesluit Instellen Kiss & Ride en parkeerschijfzone Van der Leelaan (basisschool Kameleon)

Logo Utrechtse Heuvelrug

Kenmerk: N20.00344

M. Kelhout, Themamanager Buitenruimte

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UTRECHTSE HEUVELRUG

Gelet op:

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Gelet op het algemeen mandaatbesluit 2018 vastgesteld op 30 oktober 2018, is het nemen van verkeersbesluiten gemandateerd aan het hoofd van het thema Buitenruimte.

 

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Overwegende dat:

  • de Van der Leelaan is gelegen binnen de bebouwde kom van Doorn;

  • Doorn binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug ligt;

  • de toegang tot het schoolplein van basisschool de Kameleon aan deze straat ligt;

  • veel kinderen door hun ouders/verzorgers met de auto worden gebracht en gehaald;

  • dit onoverzichtelijke situaties oplevert door geparkeerde voertuigen in de directe omgeving van de basisschool;

  • daarom is besloten om een Kiss & Ride zone in te stellen om de problematiek te verhelpen;

  • sommige ouders van schoolgaande kinderen samen met hun kinderen de school in gaan;

  • daarom is gekozen om tevens een parkeerschijfzone van maximaal 15 minuten in te stellen voor de overige parkeervakken;

  • aan de oostelijke zijde van de weg een parkeerverbod wordt ingesteld;

  • op deze manier de parkeercapaciteit zo optimaal mogelijk benut wordt;

  • hiermee de veiligheid en de leefbaarheid worden gewaarborgd.

  •  

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer is overleg gepleegd met de gemachtigde van de korpschef van de politieregio Midden-Nederland.

 

BESLUIT

  • 1.

    Het aanwijzen van een Kiss & Ride strook van circa 36,75 meter lang van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 15:30 uur, langs de Van der Leelaan te Doorn, door middel van het plaatsen van het Kiss & Ride bord (geen bordcode) in combinatie met het bord E01 met een onderbord waarop is aangegeven “maandag t/m vrijdag 8:00h – 15:30h”;

  • 2.

    het aanwijzen van een parkeerschijfzone van circa 9 parkeervakken, langs de Van der Leelaan te Doorn, door middel van het plaatsen van het bord E10-ZB maximaal 15 minuten met het onderbord “maandag t/m vrijdag 8:00h – 15:30h” en het bord E10-ZE;

  • 3.

    het instellen van een parkeerverbod op de rijbaan, op de Van der Leelaan te Doorn, door middel van het plaatsen van het bord E01 uit bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 conform de bijgevoegde situatieschets.

 

Doorn, 27 juli 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug,

namens dezen,

M. Kelhout, Themamanager Buitenruimte

 

Locatie van de in dit besluit genomen maatregelen

 

 

MEDEDELINGEN

Het besluit ligt na publicatiedatum gedurende zes weken ter inzage bij het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade Kerkplein 2 in Doorn.

 

Bezwaar- en beroepsprocedure

Op grond van artikel 7.1 van de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden tegen dit besluit een bezwaarschrift worden ingediend binnen 6 weken na de dag waarop het besluit bekend is gemaakt. Het bezwaarschrift moet gemotiveerd zijn en te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn.

Het maken van bezwaar schort de werking van dit besluit niet op.

Indien een bezwaarschrift is ingediend, kan op basis van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, worden gevraagd om een voorlopige voorziening indien –gelet op het betrokken belang- onverwijlde spoed dat vereist. Dit verzoek moet worden ingediend bij de Rechtbank Midden Nederland, afdeling bestuursrecht, voorlopige voorzieningen, correspondentieadres: Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

 

Nadere informatie

Voor vragen en/of nadere informatie over de inhoud van dit verkeersbesluit kunt u contact opnemen met de heer R. Willems. Hij is bereikbaar via het klantencontactcentrum, telefoon 0343-565600.

Naar boven