Gemeente Vlaardingen - Bekendmaking voorbereidingsbesluiten

Logo Vlaardingen

Het college van burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 8 juli 2020 heeft besloten opnieuw te verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid van het plangebied Eiland van Speyk. Dit gebied wordt begrensd door de KW-haven ZZ/Waterleidingstraat, Buitenhaven, machinebedrijf Kreber en de Nieuwe Maas.

Tevens opnieuw te verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het plangebied KW kades. Dit gebied wordt begrensd door de Koningin Wilhelminahaven NZ en ZZ, Grote Visserijplein, Oosthavenkade en de Waterleidingstraat, alsmede voor het gebied locatie Unilever met als planbegrenzing Bartholomeus van Buerenweg, Olivier van Noortlaan, Nieuwe Maas, bedrijfslocatie Van Adrighem en de Deltaweg.

Het nemen van de voorbereidingsbesluiten is noodzakelijk om te voorkomen dat er geen planologische regeling geldt en daarmee onbeperkte bouw- en gebruiksmogelijkheden ontstaan. Het is verboden, behoudens ontheffing, het gebruik van aangewezen gronden en daarop aanwezige bouwwerken te wijzigen of te slopen.

Dit houdt in dat aanvragen omgevingsvergunning voor bouwen en slopen voor deze gebieden moeten worden aangehouden. Alleen als een aanvraag niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan kunnen burgemeester en wethouders toch een omgevingsvergunning voor bouwen verlenen op grond van artikel 3.3. van de Wabo.

De voorbereidingsbesluiten met bijbehorende situatietekeningen, zijn vanaf donderdag 30 juli 2020 gedurende zes weken digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl 

Tevens zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website, waar verwezen wordt naar de link: https://www.officielebekendmakingen.nl.

De besluiten treden op 31 juli 2020 inwerking.

Bij wet is bepaald dat tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar en/of beroep kan worden ingesteld.

Vlaardingen, 30 juli 2020

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

 

Naar boven