Ontwerp bestemmingsplan ‘Hoog Dalem, actualisatie middengebied’ en -beeldkwaliteitsplan ‘Middengebied Hoog Dalem’

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken bekend, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de Inspraakverordening 2011, dat vanaf woensdag 5 augustus 2020 tot en met dinsdag 15 september 2020 voor een ieder ter inzage ligt:

- Het ontwerp bestemmingsplan ‘Hoog Dalem, actualisatie middengebied’, identificatienummer NL.IMRO.0512.BP2018184-3001.

- Het ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Middengebied Hoog Dalem’.

 

Begrenzing en ligging plangebied

Het plangebied (4208) betreft het middengebied van de in aanbouw zijnde woonwijk Hoog Dalem, ten oosten van de bestaande kern Gorinchem (woonwijk Laag Dalem/Spijksesteeg). Het plangebied is als volgt globaal begrensd:

- westzijde: het maatschappelijk voorzieningengebied van Hoog Dalem;

- noordzijde: het winkeleiland en de noordelijke eilanden van Hoog Dalem;

- oostzijde: het buitengebied;

- zuidzijde: de zuidelijke eilanden van Hoog Dalem.

 

Inhoud bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van maximaal 376 woningen met bijbehorende tuin en openbare verblijfsruimte in het middengebied van Hoog Dalem.

 

Het beeldkwaliteitsplan bevat actuele kwalitatieve stedenbouwkundige richtlijnen, waaraan de bebouwing op en inrichting van het middengebied moet voldoen.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan liggen vanaf woensdag 5 augustus 2020 tot en met dinsdag 15 september 2020 tijdens de openingstijden ter inzage in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Gorinchem.

 

Het bestemmingsplan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Wilt u het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan opvragen? Stuur dan een mail naar gemeente@gorinchem.nl. Wij sturen het plan dan per mail in PDF naar u toe.

 

Zienswijzen en inspraakreacties

Met ingang van woensdag 5 augustus 2020 tot en met dinsdag 15 september 2020 kan:

1. Een ieder zienswijzen indienen gericht op het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad van Gorinchem.

2. Een ieder inspraakreacties indienen gericht op het ontwerp beeldkwaliteitsplan bij de gemeenteraad van Gorinchem.

 

Schriftelijke zienswijzen en/of inspraakreacties dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De zienswijzen en/of inspraakreacties moeten de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en/of inspraakreactie en het plan waarop de zienswijze en/of inspraakreactie betrekking heeft.

 

Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijze en/of inspraakreactie kunt u contact opnemen met het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer 140183.

 

Wilt u nadere informatie over het bestemmingsplan en/of beeldkwaliteitsplan? Neemt u dan ook contact op met het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer 140183.

Gorinchem 4 augustus 2020

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling gemeente Gorinchem,

Namens deze:

A. Rietveld

Naar boven